KOVID BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Na koronu pozitivno 18 najmlađih, pojačana kontrola mera, biće kažnjavanja
Foto: Kurir.rs/T.S.

presek

KOVID BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Na koronu pozitivno 18 najmlađih, pojačana kontrola mera, biće kažnjavanja

Srbija -

Na kovid 19 testirane su 524 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, rezultati analize su pokazali da su 163 lica zaražena koronavirusom. Iz Vranja je 89 novoobolelih, po 24 iz Surdulice i iz Vladičinog Hana, 10 iz Bosilegrada, 8 iz Trgovišta, 7 inficiranih iz Bujanovca i jedan iz Preševa.

Bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljenо je 298 pregleda, 106 prvih i 192 kontrolna. Urađene su 92 laboratorijske analize, 1 brzi, 3 PCR i 112 antigenskih testova. Od toga 61 je pozitivan na koronavirus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, zvanični su podaci saopšteni iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 115 pacijenata. Svi pacijenti su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 61 pacijent. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, a otpušteno 5. Slobodnih mesta je 43.

U Kovid ambulanti za decu obavljeno je 75 pregleda, urađena su 43 antigenska testa. Rezultati su pokazali da je na koronavirus pozitivno 18 dece.

U Ambulanti pri Bolnici obavljena su ukupno 93 pregleda, testirano je 6 pacijenata i svi su negativni na kovid 19.

Od početka imunizacije zaključno sa 19. oktobrom u Vranju je dato ukupno 100.897 doza svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje. Prema podacima iz ove zdravstvene ustanove, samo u toku jučerašnjeg dana data je 231 vakcina.

Gradski štab za vanredne situacije: Pojačana kontrola, biće i kažnjavanja

U skladu sa zaključcima sa održanog hitnog sastanka u Vladi Republike Srbije, utvrđena je obaveza hitnog pojačanog inspekcijskog nadzora poštovanja i primene mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Кovid 19.

Pojačanu kontrolu u tržnim centrima, javnom gradskom saobraćaju i većim ugostiteljskim objektima, osim sanitarnih inspektora, dužni su da vrše i komunalni inspektori i komunalni milicioneri, uz što veću primenu ovlašćenja u smislu kažnjavanja svih koji ne poštuju protivpandemijske mere. Na 24. redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant štaba, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, bilo je reči o trenutnoj epidemijskoj situaciji na teritoriji grada Vranja, kao i o dopisu koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo svim jedinicama lokalne samouprave, prenosi zvanični sajt grada.

Vranje, sezonski grip
foto: Kurir.rs/T.S.

U skladu sa zaključcima sa održanog hitnog sastanka u Vladi Republike Srbije, utvrđena je obaveza hitnog pojačanog inspekcijskog nadzora u gradovima nad poštovanjem i primenom mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Кovid 19, uz poseban metod izveštavanja.

Pojačanu kontrolu u tržnim centrima, velikim trgovinskim lancima, javnom gradskom saobraćaju i većim ugostiteljskim objektima, osim sanitarnih inspektora, dužni su da vrše i komunalni inspektori i komunalni milicioneri, uz što veću primenu ovlašćenja u smislu kažnjavanja svih koji ne poštuju protivpandemijske mere.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneti su zaključci koji se odnose na pripremu i spremnost subjekata sistema zaštite i spasavanja na teritoriji grada Vranja za period zimske sezone 2021/2022. Između ostalog, zaključeno je da se od strane javnih i komunalnih preduzeća sačini plan rada u zimskim uslovima i sagledaju njihove mogućnosti sa aspekata mehanizacije i repromaterijala za delovanje u zimskim uslovima, kao i da se izvrši sagledavanje opremljenosti i osposobljenosti ekipa istih preduzeća za reagovanje u slučaju ekstremno niskih temperatura na saniranju havarija odnosno otklanjanju kvarova. Doneti su i zaključci koji se odnose na delovanja ustanova koje pružaju pomoć i podršku ugroženom stanovništvu sa aspekata zdravstvene i socijalne zaštite.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track