MINISTAR NEDIMOVIĆ: Za projekat vodosnabdevanja leskovačkih sela 18 miliona dinara
Foto: Ana Paunković

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

MINISTAR NEDIMOVIĆ: Za projekat vodosnabdevanja leskovačkih sela 18 miliona dinara

Srbija -

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas u Leskovcu da je državno preduzeće Srbijavode odobrilo projekat vodosnabdevanja u vrednosti 18 miliona dinara za sela Turekovac i Svirce, odnosno most koji Turekovac povezuje sa Leskovcem."Čujem da postoji veliko interesovanje otkud ministar poljoprivrede tri puta za šest meseci u Leskovcu, odnosno u Svircu. Odobrili smo pre nekoliko dana projekat vodosnabdevanja za sela Svirce i Turekovac i to će država da sufinansira sa gradom Leskovcem u iznosu od 18 miliona dinara", kazao je Nedimović za agenciju Beta.

Drugi razlog njegovog dolaska je, kako je rekao, izgradnja prelaza u selu Turekovac, koji je problem za putnu komunikaciju i poljoprivredne proizvodjače, naročito, kad dodje vreme transporta paradajza i ostalih povrtarskih kultura.

Ministar je najavio da će danas imati sastanak sa proizvodjačima paradajza u selu Svirce kojima će ponuditi konkretno rešenje jer su u julu ove godine protestvovali zbog niske otkupne cene.

"Došao sam sa gotovim rešenjem, a to podrazumeva izgradnju distributivnog centra za povrće koji će njima biti dat na upravljanje", rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima objekat će biti u vlasništvu države i ustupljen poljoprivrednim proizvodjačima na odredjeni period, gde će oni moći da obavljaju svoje aktivnosti i na taj način će imati siguran plasman u toku naredne godine.

"Razgovaraću danas i sa gradonačelnikom da napravimo trojni sporazum izmedju tri lokalne samouprave – Vlasotince, Lebane i Leskovac, kako bismo imali neku vrstu medjuopštinske saradnje", rekao je Nedimović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da će se taj objekat nalaziti u Zelenoj zoni, gde će biti napravljena hladnjača za skladištenje viška povrća koji će tu "čekati" odgovarajuću cenu.

Nedimović i Cvetanović obišli su danas i most na Jelašnici koji se urušio januara ove godine prilikom poplave u leskovačkom kraju.

"Mislim da to možemo da rešimo preko Srbijavoda, to je ipak velika investicija, 24 miliona dinara, ali još nismo završili sve razgovore", kazao je gradonačelnik Leskovca.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track