NAPUSTILA DRŽAVNI POSAO I POKRENULA SVOJ BIZNIS: Branislava sad izrađuje vez ultrazvuka beba, poručila svima da SLEDE SVOJE SNOVE
Foto: Kurir.rs/S.U.

vezionarka

NAPUSTILA DRŽAVNI POSAO I POKRENULA SVOJ BIZNIS: Branislava sad izrađuje vez ultrazvuka beba, poručila svima da SLEDE SVOJE SNOVE

Srbija -

KIKINDA- Branislava Jankov (31) iz Kikinde, diplomirana pravnica, povukla je neobičan potez. Napustila je državni posao u kikindskom Osnovnom javnom tužilaštvu i počela da izrađuje vez ultrazvuka drugih beba. Branislava za sebe kaže da je vezionarka. Na pitanje Kurira kako se odlučila da krene putem kojim se ređe ide i šta bi na to rekli Čvarkov, Torbica i Boškić, junaci “Državnog posla”, odgovara osmehom:

Branislava Jankov
foto: Kurir.rs/S.U.

- Još tokom rada u Osnovnom javnom tužilaštvu, osetila sam da to nije nešto o čemu sanjam. Konkretno, taj državni posao jeste ušuškan, ali to ipak nije bilo ono što sam želela. Jednostavno, osetila sam da nisam za to… Kad sam bila mala, maštala sam da budem poslovna žena sa aktovkom. S druge strane, uvek sam imala u sebi tu kreativnu nit. Stalno sam pravila poklone za svoje najmilije. Tokom prve trudnoće, dok sam još radila, dobila sam prvu fotografiju ultrazvuka. Već tada sam znala da želim i moram da je sačuvam- priseća se Branislava i nastavlja:

-Baka me je još u mladosti naučila da vezem. Videla sam da neke žene širom sveta rade nešto slično. Nakon godinu dana, naučila sam kako da napravim nešto što će roditeljima ostati kao divna uspomena. Trebala mi je opipljiva uspomena iz mog stomaka, a da nije papir veličine vizit karte. Znala sam šta želim da izvezem, iako tad nisam znala kako to da uradim. Bod po bod, milimetar po milimetar, i nakon nekoliko dana, moj prvi vez ličio je na ultrazvuk sina prvenca, Nedavno sam se porodila i sada imam ćerkicu, ali posao nisam zapostavila- kaže Branislava.

Branislava Jankov
foto: Kurir.rs/S.U.

Posao vezionarke doneo joj je nezavisnost, samostalnost u odlučivanju, odgovornost i finansijsku slobodu:

-Ljudi osete da ga radim iz ljubavi. Želim da žene, a naročito mlade majke ohrabrim, da uzmu sudbinu u svoje ruke. Sledite vaše snove. Ne moramo svi da budemo deo nekog sistema. Za jedan vez ultrazvuka treba 20 sati, a tri dana da ga završim i da stigne na adresu kupca. Lista čekanja je do dva meseca. U profesiju za koju sam se školovala, mogu da se vratim jedino pod uslovom da budem pravnica u mojoj firmi. Nadam se da ću jednog dana moći da uposlim i druge majke- priznaje Branislava.

Veze najfinija osećanja

Vezionarka je registrovana u junu prošle godine. Ime je neobično, ali verno opisuje ovo što Branislava radi:

-Ja vezem viziju, jer svako od nas želi da čuje magično "mama" ili "tata". Volim da vezem ultrazvuk drugih beba, jer znam da će majke osetiti ona najfinija osećanja, baš ta koja ti oči napune suzama, a koje ja osećam na kraju svakog rada. Radim da bih prenela ljubav i sačuvala važan trenutak- priznaje Branislava.

Branislava Jankov
foto: Kurir.rs/S.U.

Kurir.rs/S.U.

Bonus video:

02:38

DEDA VUKOSAV (101) RADI OD SVOJE 13. GODINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track