PČINJSKI OKRUG: U Vranju trocifren broj novozaraženih
Foto: Kurir.rs/T.S.

Povećan broj testiranih

PČINJSKI OKRUG: U Vranju trocifren broj novozaraženih

Srbija -

VRANJE - Na kovid-19 testirano je 577 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije korona virusom zaražene su 182 osobe, najviše iz Vranja gde je broj novoobolelih trocifren . Pozitivne su 102 osobe, u Surdulici 31, Vladičinom Hanu 24 novoobolela , Bujanovcu 15, Bosilegradu šest, Trgovištu tri i Preševu jedan novooboleli.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u kovid bolnicama u tom gradu hospitalizovano je 115 pacijenata. Svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoničkoj potpori su 62 pacijenta.

Na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata, a otpušteno 12. Slobodne su 43 bolesničke postelje.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila dva pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz ove zdravstvene ustanove.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 269 pregleda, 105 prvih, i kontrolnih 164. Urađeno je 100 laboratorijskih analiza, 9 PCR i 117 antigenskih testova. Od toga 59 je pozitivno na koronavirus. U Kovid ambulanti za decu obavljeno je 75 pregleda.

Urađena su 34 antigenska testa, rezultati su pokazali da je 19 dece pozitivno na koronavirus

Od početka imunizacije zaključno sa 25. oktobrom u Vranju je dato ukupno 102.536 doza svih vakcina. U toku jučerašnjeg dana dato je 325 vakcina, saopštio je ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track