POTPISAN SPORAZUM SA FONDACIJOM DANICE GRUJIČIĆ U KRUŠEVCU: Cilj da se pomogne mladim, talentovanim ljudima da se obrazuju
Foto: Ž. M.

gradska uprava

POTPISAN SPORAZUM SA FONDACIJOM DANICE GRUJIČIĆ U KRUŠEVCU: Cilj da se pomogne mladim, talentovanim ljudima da se obrazuju

Srbija -

Danas je u Gradskoj upravi Kruševca potpisan Sporazum o saradnji i zajedničkim aktivnostima između Grada Kruševca i Fondacije "Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić, koji su potpisali gradonačelnica Jasmina Palurović i prof. dr Danica Grujičić".

Sastanku u Kabinetu su, pored saradnika Gradonačelnice, prisustvovali i direktor Fondacije Nemanja Nedeljković i koordinator projekata dr Milica Marković.

- Cilj osnivanja Fondacije je da se pomogne mladim, talentovanim ljudima da se obrazuju, ostanu da rade u svojoj zemlji i postignu maksimalne rezultate u svojim profesijama, istakla je dr Grujičić, osnivač Fondacije.

Danica Grujičić
foto: Ž. M.

Ona je pozvala sve profesore, nastavnike, pedagoge iz Kruševca da izdvoje talentovanu decu i pomognu im u ostvarenju što boljih rezultata, a Fondacija će usmeriti sredstva u nabavku opreme, instrumenata, reagensa ili im omogućiti odlazak na neko internacionalno takmičenje.

"Država mnogo čini za talentovanu decu, ali uvek može više. Iz tog razloga želimo da sarađujemo sa lokalnim samoupravama, kako bi im dodatno pomogli, a sve u cilju što boljeg obrazovanja i njegove funkcionalne upotrebe u svom rodnom gradu, odnosno zemlji".

Danica Grujičić
foto: Ž. M.

Nameru da će se Grad aktivno uključiti u rad Fondacije potvrdila je i gradonačelnik Jasmina Palurović, koja je istakla značaj pomoći i podrške koju obezbeđuje Republika Srbija za svu talentovanu decu, ali i želju lokalne samouprave da da svoj doprinos.

U najširem smislu, obuhvaćena su sva pitanja koja se tiču mladih – u oblasti kulture, obrazovanja, sporta, umetnosti, tehnologije, ekologije…

Profesorka Grujičić se sa saradnicima sastala i sa Njegovim preosveštenstvom Episkopom kruševačkim dr Davidom Perovićem, a zatim je posetila Opštu bolnicu, Centar za stručno usavršavanje i Klub za mlade.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track