02:51

NARODNJAK U SRCU: Subotičanin poseduje čitav muzej narodnog melosa od osamdesetih godina, među kojima i RETKA AUDIO IZDANJA

KURIR TELEVIZIJA

NARODNJAK U SRCU: Subotičanin poseduje čitav muzej narodnog melosa od osamdesetih godina, među kojima i RETKA AUDIO IZDANJA

Srbija -

Subotičanin Jovan Sekulovć poseduje, kako mnogi kažu, čitav muzej narodnog melosa, iz perioda od osamdesetih do dvehiljaditih godina.

Za njega kolekcija nema cenu, jer je nije lako prikupio.

- Odeš, platiš voznu kartu, platiš primerak, ručak. Kada si našao to što si želeo, potrudio se oko toga, potrošio sate putovanja na nabavke. Nema cenu - naveo je Sekulović.

ploče
foto: Kurir Televizija

Sekulović poseduje čak i promo LP-a koje su izlazile samo za radio stanice.

- Osamdesetih godina su se snimali razgovori na gramofonske ploče. Voditelj razgovara sa i pušta delove pesme pevača. Slušaoci kada su slušali na svojoj lokalnoj stanici mislili su da će videti pevače kada izađu napolje, a u studiju nije bilo nikoga, nego je sve išlo nasnimljeno - objasnio je Sekulović.

Dve decenije stasavanja uz folk ritam veselja i radosti, usmerile su ga da sam počne da piše i peva.

- Prepoznao sam se u tome i rešio da sam pišem i komponujem, pevam i snimam.

ploče
foto: Kurir Televizija

Sekulović je do sada objavio dva albuma, i osvajajo nekoliko nagrada i priznanja.

Njegova kolekcija nosača zvuka narodne muzike, od long-plej i singl ploča, preko audio-kaseta do kompakt-diskova, važi možda i za najveću u Vojvodini, među kojima se kriju retka audio izdanja poznatih srpskih folk autora.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:00

TRAŽILA JE DA JOJ UPLATIM PEĆ NA PELET! Era Ojdanić OPLEO po koleginici Nadi Topčagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track