NASER I FAMILA SA TROJE DECE PUTUJU PO ZAPADNOJ SRBIJI Ne žalimo nijedan dolar koji smo potrošili! Od prijatelja dobili preporuku
Foto: RINA

miholjsko leto na planinama

NASER I FAMILA SA TROJE DECE PUTUJU PO ZAPADNOJ SRBIJI Ne žalimo nijedan dolar koji smo potrošili! Od prijatelja dobili preporuku

Srbija -

Miholjsko leto sija punim sjajem na srpskim planinama. Jedno od najlepših srpskih sela, Gostilje, puno je domaćih, ali i stranih posetilaca.

U nameri da istraže sve njene lepote, u Srbiju je stigao i bračni par iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Femila i Naser sa svoje troje dece prešli su na hiljade kilometara kako bi mogli da probaju of road vožnju na Tari i slikaju se pored fenomenalnih vodopada upravo u Gostilju.

Zlatibor, Gostilje, najlepše selo, Arapi
foto: RINA

"Ne žalimo nijedan dolar koji smo potrošli dolazeći na ova predivna mesta. Od prijatelja smo dobili preporuku i odlučili se na putovanje sa decom. Prvo smo bili na Tari gde je skoro na svakom metru obeleženo da se možete sresti sa medvedima. To stvara jedinstven adrenalin ali i uživanje", rekao je Naser,

Nakon toga Arapi su ne želeći da gube ni jedan trenutak u obilascima došli u selo Gostilje. Tu ih je zatekla potpuno suprotnost od onoga što su doživeli na Tari.

Zlatibor, Gostilje, najlepše selo, Arapi
foto: RINA

"Ovde je opuštajuća priroda i čovek u potpunosti napuni baterije. Kada vidite različite sprektre boja,šuma zelena, životinja koje se slobodno kreću i naravno ljudi koji su gostoprimljivi na svakom koraku nudeći čašicu rakije i na kraju kao šlag na torti je vodopad čija lepota vas ostavi bez daha", izjavila je Famila.

Zlatibor, Gostilje, najlepše selo, Arapi
foto: RINA

Živopisno zlatiborsko selo Gostilje, čuveno po svom velelepnom vodopadu jedan je i od tri kandidata iz Srbije za izbor najlepše turističko sela sveta.

"Osim što obiluje očuvanim prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima, selo Gostilje pravi je primer kako se ruralni turizam u savremenom svetu može razvijati na održiv način i kako dobrim ulaganjima i afirmacijom mikroturističkih lokaliteta može u potpunosti da se unapredi život sela", rekli su u TO Zlatibor.

1 / 7 Foto: RINA

Konkurs za najbolje turističko selo raspisala je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija i svaka od zemalja članica imala je pravo da kandiduje tri sela. Nakon zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije odlučeno je da će Srbiju na ovom konkursu predstavljati zlatobrsko selo Gostilje uz Mokru Goru i Tršić.

(Kurir.rs/RINA)

BONUS VIDEO:

02:42

U SRBIJI CVETA KOVID TURIZAM: Građani iz SVIH KRAJEVA sveta dolaze kod nas da se VAKCINIŠU! Evo koju vakcinu traže najviše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track