03:08

OVO JE LJUBAV! Zbog konja se iz Holandije vratila u Srbiju, sa 16 godina postala najmlađa vlasnica škole jahanja u zemlji

BRAVO!

OVO JE LJUBAV! Zbog konja se iz Holandije vratila u Srbiju, sa 16 godina postala najmlađa vlasnica škole jahanja u zemlji

Srbija -

Edina Juković najmlađa je vlasnica škole jahanja u Srbiji. Ova devojka je posle povratka iz Holandije u domovinu, sa samo 16. godina otvorila svoj konjički klub nadomak Novog Pazara.

"Pre dve godine smo se preselili. Hteli smo da vidimo kako je to, kakva je razlika, hoće li nam se svideti", rekla je ona i dodala da je bilo mnogo teško na početku sa jezikom, društvom u školi itd.

Zato se okrenula plementim životinjima - konjima. Prilikom odabira vodi se posebnom filozofijom.

"Zbog ljudi i dece mi je bitno da su mirni, pitomi, da mogu da se jašu. Vera je prva koju sam nabavila i povezala se sa njom", kaže ova vredna devojka.

Da je potrefila pravi posao i hobi, pokazuju već prve reakcije posetilaca.

"Ko god je došao, samo smo imali pozitivne reakcije. Nije sve perfektno, zato mii je važno da čujem i negativne komentare. Konji su na prvom mestu, kao porodica su", ispričala je Edina, kojoj je krajnji cilj da u ovom kraju napravi pravi hipodorm.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:44

VIŠE OD 2.000 ŽIVOTINJA OVDE UŽIVA U POTPUNOJ SLOBODI! Ovakav prizor može da se vidi samo na Krčedinskoj adi na Dunavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track