ČAČAK: Povećan broj prijema na kovid odeljenje, 7 na respiratorima
Foto: Kurir.rs/D.Č.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje

ČAČAK: Povećan broj prijema na kovid odeljenje, 7 na respiratorima

Srbija -

ČAČAK - Nakon skoro dve nedelje, poslednja dva dana u kovid bolnici u Čačku nije bilo smrtnih ishoda. U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 145 pacijenata, 11 više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je 16 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a pet ih je otpušteno na kućno lečenje. U respiratornom centru leči se 17 bolesnika, od kojih je sedmoro priključeno na respirator.

Hospitalizovane su jedna kovid pozitivna porodilja i dve trudnice na ginekologiji, dvoje dece na pedijatriji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentiran 151 pregled, od čega 69 prvih. Dan pre toga bila su 83 prva i 51 kontrolni pregled.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu testirane su 532 osobe, od kojih 168 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 262 uzorka iz Čačka pozitivnih je 78, iz Gornjeg Milanovca od 114 uzoraka pozitivnih je 41, iz Lučana od 56 uzoraka pozitivnih je 14 i iz Ivanjice od 100 uzoraka pozitivnih je 35. U utorak je vakcinisano 398 Čačana, od toga 51 primilo je prvu dozu, a 54 lica su revakcinisani. Treću dozu vakcine primilo je 293 sugrađana.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track