VRANJE - U utorak je testirano 570 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Na korona virus je pozitivno još 139 lica pokazali su rezultati analize, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredene situacije u Vranju.

Zabeležen je drastičan pad broja inficiranih, ali je i manje testiranih. U Vranju je 66 slučajeva infekcije, što je za 44 zaraženih lica manje. Surdulica ima 33, Vladičin Han 21, Bujanovac i Trgovište po šest, Bosilegrad pet i Preševo dva novoobolela.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u Kovid ambulanti ATD obavljena su 292 pregleda, 104 prva. U Kovid ambulanti za decu pregledano je 56 dece. Prvi put na pregledu su bila 44 deteta.

Antignski test je urađen kod 35 dece i rezutati su pokazali da je inficirano njih 10.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 119 pacijenаta, svi su pozitivni na korona virus i sa upalom pluća.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Na kiseoničkoj potpori je 59 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno 15. Jedan pacijent transportovan je za Kruševac.

U kovid bolnicama ima 39 slobodnih kreveta.

Od početka imunizacije zaključno sa 02. novembrom dato je ukupno 104.497 doza svih vakcina.

Na vakcinalnom punktu koji je sada smešten u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u utorak je imunizovano ukupno 306 građana protiv virusa korone.

Protiv sezonskog gripa dato je 39 doza. Od početka imunizacije date su ukupno 1.202 doze vakcina.

Kurir.rs/T.S.