SREMSKA MITROVICA ređa šampione - SVETSKI PRVACI U KUGLANJU dolaze iz ovog grada
Foto: Promo

SREMSKA MITROVICA ređa šampione - SVETSKI PRVACI U KUGLANJU dolaze iz ovog grada

Srbija -

U poljskom gradu Tarnovu je od 23. do 30. oktobra održano Svetsko prvenstvo u kuglanju, gde je reprezentacija Srbije osvojila zlato u seniorskoj muškoj konkurenciji. Dva člana ove reprezentacije, Bojan Kličarić i Igor Kovačić su iz Sremske Mitrovice. U svom rodnom gradu su se upoznali sa ovim sportom i zavoleli ga.

“U početku sam bio iznenađen i sam da je kuglanje zapravo na tako visokom nivou, međutim ljudi sve više shvataju kako je kuglanje najuspešniji sport u Srbiji. Za kuglanje je pre svega potrebno jako velika ljubav, bez toga jako teško da može da se uspe. Svaki trening dočekujem kao da je rođendan. Uvek je čast igrati za državu i predstavljati grb. To je momenat u kom mislim da mogu da poletim”, kaže svetski šampion Bojan Kličarić za Sremska Mitrovica živi.

Srbija je već šesti put svetski prvak u kuglanju. U finalu u Tarnovu, reprezentacija Srbije je savladala reprezentaciju Hrvatske, dok su Nemci osvojili bronzu. Povodom uspeha u Poljskoj, za reprezentativce iz Sremske Mitrovice upriličen je prijem u Gradskoj kući. Grad Sremska Mitrovica je simbolično i novčano nagradio mlade šampione, a predstavnici Grada su se zahvalili Igoru i Bojanu na tome što zlatom na prsima predstavljaju Srbiju i Mitrovicu u svetu.

Sremska Mitrovica
foto: Promo

“Poslednje svetsko prvenstvo bilo je najemotivnije, tako smo ga doživeli kada smo dobili te medalje. Videli smo da smo kao jedan kada smo primili te medalje, pevali smo himnu, razvili zastavu. U Sremskoj Mitrovici postoji Kuglaški klub “Srem”, koji ima dosta mladih članova i dece. Kuglanje je specifičan sport i totalno druga grupa mišića radi u ovom sportu i dobra je razvijanje od najranijeg uzrasta”, rekao je Igor Kovačić, član naše kuglaške reprezentacije iz Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja