VEŽBA SISTEM 2021 IZVEDENA I U KRUŠEVCU: Pokazan stepen spremnosti i brzina odgovora na akcidente
Foto: Kurir/Ž.M.

VEŽBA SISTEM 2021 IZVEDENA I U KRUŠEVCU: Pokazan stepen spremnosti i brzina odgovora na akcidente

Srbija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije danas je organizovalo operativno – taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja pod nazivom "Sistem 2021".

Vežba je izvedena paralelno na 50 lokacija - 24 grada i 26 opština, a učestvovalo je oko 8.000 ljudi. U Kruševcu je izvedena vežba pravovremenog reagovanja na posledice izazvane tehničko–tehnološkim udesom (izlivanjem hlora) u pogonu kompanije “Bin-komerc”.

Sednicom Gradskog štaba za vanredne situacije rukovodila je komandant, gradonačelnica Jasmina Palurović, u radu su učestvovali i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, načelnik Sektora za vanredne situacije Odeljenja u Kruševcu Aleksandar Lazarević, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i drugi članovi Štaba, a zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović prisustvovao je demonstriranju vežbe na terenu.

1 / 7 Foto: Kurir/Ž.M.

Članovi Štaba nakon obilaska terena izrazili su zadovoljstvo učešćem svih subjekata u vežbi i pokazanim stepenom spremnosti, kao i brzinom odgovora na akcidente. Saradnja sa državnim organima i društvenim organizacijama je takođe čvrsta i stabilna.

U Kruševcu su u izvođenje vežbe bili uključeni Vatrogasno – spasilačka jedinica, specijalizovane jedinice CZ (RHB), jedinice CZ opšte namene, poverenici i zamenici poverenika CZ, Crveni krst, Gorska služba spasavanja, MUP, industrijske profesionalne vatrogasne jedinice, predstavnici Vojske, ZZJZ, JKP „Kruševac“ i brojni drugi učesnici. Nakon izvođenja gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović se zahvalila svim učesnicima.

Vežba „SISTEM 2021.“ na nivou Srbije prikazala je stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće, a do sada nije izvođena u ovakvom formatu.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track