JADAR OPET PRAVI PROBLEME U DRAGINCU: Reka se izlila i potopila fudbalsko igralište lokalnog FK 14.oktobar! FOTO
Foto: Kurir/D.Gajić

haos

JADAR OPET PRAVI PROBLEME U DRAGINCU: Reka se izlila i potopila fudbalsko igralište lokalnog FK 14.oktobar! FOTO

Srbija -

LOZNICA – Ljubitelji fudbala u Dragincu ponovo su se našli u problemu jer je ćudljivi Jadar opet napustio korito i potopio fudbalsko igralište lokalnog FK 14.oktobar. Kiša koja od juče gotovo neprekidno pada u lozničkom kraju donela je nove nevolje, a prva obično ‘’poludi’’ reka Jadar i počne da plavi u svom nebranjenom delu.

Loznica, Jadar
foto: Kurir/D.Gajić

- Igralište je potpuno potopljeno. Spasavili smo što se moglo pa smo smo sklonili mreže i golove, nešto izvukli iz svlačionice, ali je ovo velika šteta. Zbog poplave iz 2014. godine kada je kompletan teren bio pod vodom nismo se godinama takmičili, taman smo počeli ove, odigrali u Opštinskoj fudbalskoj ligi više prvenstvenih utakmica i sad opet problemi. Teren smo na dobrovoljnoj osnovi sredili, doveli smo ga u takvo stanje da bi se svi koji su ga videli oduševili. Problem nije samo voda koja je pokrila teren nego što sa sobom nanese mnogo kamena i onda to sve treba ukloniti i ponovo stvorili uslove za igranje fudbala. Nadam se da će nam stići pomoć Grada Loznice pa da, kada se Jadar povuče, opet igralište dovedemo u stanje da ga koristimo. Nema nam druge, pre svega zbog mladih koji vole fudbal – kaže Dragutin Gajić, član uprave 14. oktobra dok gleda šta je opet uradio Jadar.

Loznica, Jadar
foto: Kurir/D.Gajić

U prethodno dovođenju igrališta u normalno stanje učestvovali su navijači, fudbaleri, članovi uprave kluba, uložili mnogo i rada i novca, uspeli u tome, ali će sada morati sve ispočetka. Gajić kaže da je u Dragincu uvek dobra poseta, redovno ih bodri od 150 do 200 navijača, imaju trideset dva registrovana igrača u prvom timu, a osnovali su i školu fudbala u kojoj je četrdesetoro dece. Zbog svega toga valja se i mora ponovo prionuti na posao kako bi što pre igralište bilo spremno za treninge i prvenstvene utakmice. Ovaj teren bio je potpuno poplavljen i uništen i pre sedam godina kada je podivljali Jadar srušio i obližnji betonski most koji povezuje centar sela sa putem Loznica – Valjevo.

Inače, Gajić kaže da se u nebranjenom delu korita Jadar izlio od Gajića mosta i poplavio sva okolna polja, što inače redovno čini čim naiđu velike padavine kao ove današnje. Prema podacima hidrometeorloške stanice u Loznici kiša u lozničkom kraju gotovo neprestano pada od juče u 13 sati i do danas u 17 časova palo je ukupno 80, 5 litara po metru kvadratnom. Očekuje se da kiša konačno prestane sutra.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track