KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 214 novozaraženih, dva pacijenta preminula
Foto: T.Ilić

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 214 novozaraženih, dva pacijenta preminula

Srbija -

U zajedničkom izveštaju Opšte bolnice u Loznici i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ ponovo stižu loše vesti jer su juče preminula još dva pacijenta na kovid odeljenjima.

Za prvih devet dana novembra već je devetnaest smrtnih slučajeva koji su povezani sa kovidom. U Trijažnom centru obavljeno je 198 pregleda, a od toga je 49 prvih za osobe sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bile kontrole. Iz Trijaže je 45 osoba upućeno infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je primljeno 126 pacijenata sa simptomima mogućeg kovida od kojih devetnaest do sada nije dolazilo.

Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 156 snimaka pluća i dijagnostikovala dvadeset novih pneumonija. Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 110 kovid pacijenata, jedan manje nego juče, pet je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva su intubirana.

Bolje su korona brojke u Mačvanskom okrugu gde je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno 214 pozitivnih uzoraka na kovid -19, 26 manje nego dan pre, dok je broj obolelih manji za 58 i trenutno ih je 3.080. Šabac je imao 93 pozitivne osobe, Loznica 52, Bogatić 22, Krupanj 14, Mali Zvornik 12, Vladimirci 11, Ljubovija šest, a četiri Koceljeva. Ohrabruje pad broja obolelih kojih je u Šapcu 1.330, Loznici 697 dok od šest opština nijedna nije imala više od 346 koliko je takvih osoba u Bogatiću. Vladimirci imaju 214 građana koji boluju od kovida, Krupanj 182, Mali Zvornik 107, Ljubovija 104, a sto Koceljeva.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track