OTVOREN KUTAK ZA SVE MLADE: Ćićevac dobio mestašce za uživanje, druženje, edukaciju!
Foto: Ž.M.

realizovana ideja neformalne grupe mladih

OTVOREN KUTAK ZA SVE MLADE: Ćićevac dobio mestašce za uživanje, druženje, edukaciju!

Srbija -

ĆIĆEVAC - Mladi u opštini Ćićevac dobili su prostor koji mogu koristiti za okupljanje, provođenje slobodnog vremena, druženje i edukaciju - “Kutak za SVE mlade”.

-Neformalna grupa mladih iz Ćićevca “ Vratimo osmeh mladima” vredno je radila tokom proteklih mesec dana na uređenju ovog prostora. Značajnu podršku pružila je opština Ćićevac, koja je uvažila potrebu mladih da imaju svoj prostor, kao i sugrađani, koji su izdvojili vreme da pomognu u pripremnim radovima, navodi se u saopštenju koje je potpisala koordinator projekta Nataša Krkić.

Iz ove asocijacije mladih ističu da je ideja o otvaranju “Kutka za sve mlade” u Ćićevcu jedna od mnogih podržanih omladinskih ideja na konkursu “Šta nam teško”, koji se realizuje u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih - Mladi su zakon 2021”, a koji sprovode Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ćićevac, kutak za mlade
foto: Ž.M.

Sredstva za krečenje i uređivanje prostorija obezbeđena su putem konkursa “Šta nam teško”. Prilagođen je ulaz tako da ga mogu koristiti i osobe sa smetnjama u kretanju, a obezbeđena su i sredstva za kupovinu društvenbuh igara.

Kutak je otvorio vrata za mlade sa teritorije opštine Ćićevac, ali i šire. Za vreme svečanog otvaranja gosti su darivali domaćine za useljenje, a u cilju obezbeđenja kompletne opreme za rad Kutka.

-Kako smo na samom početku rada, potrebne su nam različite stvari i oprema, koje će mladima boravak učiniti prijatnijim i korisnijim. Sigurni smo da će iz ovog prostora uskoro izaći mnoigo važnih omladinskih ideja i akcija, ističe u saopštenju neformalna grupa mladih iz Ćićevca.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track