APEL PREDSEDNIKA MALOZVORNIČKE OPŠTINE: Građani koji nisu primili vakcinu neka učine to što pre!
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

imunizacija

APEL PREDSEDNIKA MALOZVORNIČKE OPŠTINE: Građani koji nisu primili vakcinu neka učine to što pre!

Srbija -

MALI ZVORNIK - Povodom sve većeg broja smrtnih ishoda kod osoba zaraženih koronavirusom, predsednik malozvorničke opštine Zoran Jevtić, pozvao je sugrađane, posebno starije, koji to do sada nisu učinili da što pre prime vakcinu i zaštite se, a ujedno tako doprinesu i da se zaustavi širenje epidemije.

Jevtić je, prenosi opštinski sajt, naveo da je, prema podacima Doma zdravlja, u opštini Mali Zvornik u porastu broj inficiranih pacijenata. U ponedeljak je u malozvorničkoj kovid ambulanti registrovano 16 pozitivnih na virus korona, u utorak 14 zaraženih, a među obolelima je 70 posto nevakcinisanih pacijenata.

- Novi soj korona virusa je očigledno mnogo zarazniji i opasniji. U poslednje vreme sve je više smrtnih slučajeva među pacijentima koji nisu vakcinisani i zato ponovo apelujem na građane koji nisu primili vakcinu da to učine što pre i u što većem broju - kazao je Jevtić.

U Malom Zvorniku se imunizacija stanovništva odvija svakodnevno, radnim danima, na punktu u sali Srednje škole, od 8 do 10 časova. Prema poslednim podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje tokom jučerašnjeg dana na području Malog Zvornika potvrđeno je osamnaest novozaraženih, a trenutno je 120 obolelih od kovida.

Kurir.rs/T.I

bonus video:

04:01

NAJSTARIJI VATROGASAC U SRBIJI: Baka Svetlana 70 godina u civilnoj zaštiti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track