Ruski avion preuzimaće vodu iz Gružanskog jezera?
Foto: Beta

Razmatraju se mogućnosti

Ruski avion preuzimaće vodu iz Gružanskog jezera?

Srbija -
Da li će ruski avion koji je u Nišu preuzimati odavde vodu da bi gasio požar na Zlatiboru obavestićemo nadležne u državi čim utvrdimo kakve su mogućnosti, rekao komandir kragujevačkih vatrogasaca Nenad Milošević

KRAGUJEVAC - Pripadnici kragujevačke vatrogasne brigade i zaposleni u javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" danas su na Gružanskom jezeru gde razmatraju mogućnost da ruski avion za gašenje požara na Zlatiboru preuzima vodu iz tog jezera.

"Da li će ruski avion koji je u Nišu preuzimati odavde vodu da bi gasio požar na Zlatiboru obavestićemo nadležne u državi čim utvrdimo kakve su mogućnosti", rekao je komandir kragujevačkih vatrogasaca Nenad Milošević koji se nalazi na Gržanskom jezeru.

To jezero je jedno od tri akumulacije sa kojih se Kragujevac i okolina snabdevaju vodom za piće i koje, kako je ranije izjavilo rukovodstvo "Vodovoda i kanalizacije", ima 29 miliona kubika vode, a što je dovoljno da za snabdevanje za narednih godinu i po dana, u slučaju i da ne pada kiša.

Milošević je naglasio i da kragujevački vatrogasci pomažu kolegama sa Zlatibora i iz Čačka na gašenju požara i dodao da, na sreću, u okolini Kragujevca i u Šumadiji danas nema požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track