GRAD KRUŠEVAC SUFINANSIRA ZAMENU STOLARIJE: Iznos je od 600.000 dinara, evo šta kaže gradonačelnica
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

Kruševac sprovodi aktivnu energetsku politiku

GRAD KRUŠEVAC SUFINANSIRA ZAMENU STOLARIJE: Iznos je od 600.000 dinara, evo šta kaže gradonačelnica

Srbija -

Grad Kruševac, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, sufinansira zamenu stolarije u iznosu od 600.000 dinara.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je izjavila da je donošenjem Odluke u sufinansiranju mera energetske sanacije objekata u vlasništvu fizičkih lica, po prvi put, omogućeno da Grad pomogne adaptaciju objekata u vlasništvu građana.

Kruševac, Energetska sanacija
foto: Kurir.rs/Ž.M.

- Na osnovu pristiglih 39 prijava, komisija je, uz saglasnost Ministarstva rudarstva i energetike, sačinila preliminarnu i konačnu rang listu. Na osnovu predračuna koje su dostavili, deset domaćinstava sa liste je potpisalo ugovore sa Gradom i dobiće subvencije. Sanacijom su obuhvaćene kuće u gradskom i seoskom području, kao i nekoliko stanova. Kao kriterijumi za bodovanje uzeti su: stanje postojeće stolarije, način grejanja i odnos kvadrature objekta i broja ukućana. Poboljšanjem energetskih karakteristika objekata, smanjuju se bespotrebni gubici energije, a samim tim i smanjenje potrošnje energenata, naročito drva i uglja, istakla je čelnica lokalne samouprave - izjavila je Jasmina Paliurović, čelnica lokalne samouprave.

Kruševac, Energetska sanacija
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Prema rečima Ivana Parezanovića, pomoćnika gradonačelnice za ekologiju, održivi razvoj i energetiku, izvođač radova je kragujevačka firma "Sunce Marinković" d.o.o, koja će odmah započeti radove i završiće po predviđenoj dinamici.

Kruševac, Energetska sanacija
foto: Kurir.rs/Ž.M.

U narednom periodu, sem zamene stolarije, Grad Kruševac će učestvovati i u budućim projektima i podržače i sve ostale mere energetske sanacije.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track