Jakšić: Prekomponovanje vlasti drugo ime za otimačinu
Foto: KURIR

Novi Sad

Jakšić: Prekomponovanje vlasti drugo ime za otimačinu

Srbija -
Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost razgovora s naprednjacima i o bilo kakvoj koaliciji SRS i SNS nema ni reči, rekao predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad Đurađ Jakšić

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad Đurađ Jakšić izjavio je danas da je prekomponovanje vlasti u tom gradu drugo ime za kupovinu odbornika, otimačinu i pritiske na odbornike iz gotovo svih odborničkih grupa.

Jakšić je rekao da ne postoji apsolutno nikakva mogućnost razgovora s naprednjacima i da o bilo kakvoj koaliciji SRS i SNS nema ni reči.

Komentarišući potpisivanje memoranduma o političkoj saradnji između naprednjaka i odborničke grupe "Svi za Novi sad", Jakšić je rekao da ga ne iznenađuje takav politički manevar SPO-a i Romske demokratske stranke.

"Neko ko se rukovodi isključivo ličnim i uskostranačkim interesima, učiniće sve i ući će u koaliciju sa bilo kim samo da bi zadržao svoje pozicije", kazao je Jakšić i dodao da je svih pet odbornika SRS jedinstveno i da će ostati opozicija bilo kojoj vlasti u skupštini Novog Sada.

Govoreći o memorandumu, Jakšić je istakao da naprednjaci imaju samo jedan cilj, a to je da pošto-poto dođu na vlast ne birajući sredstva.

O tome, kako je rekao, najrečitije svedoči činjenica da je predsednik novosadskih naprednjaka Miloš Vučević "tokom juna ispred zgrade policije u Novom Sadu održao konferenciju za novinare na kojoj je najžešće otuživao odbornike Romske demokratske stranke".

"Vučević je odbornike RDS tada žestoko optuživao za krađu izbora, kupovinu glasova i otvoreno im je pretio krivičnim prijavama, a danas se ispostavilo da su mu oni najozbiljniji potencijalni politički partneri", rekao je Jakšić i ponovio da ne postoji ni promil šanse da dođe do bilo kakvih razgovora između radikala i naprednjaka.

U skupštini Novog Sada SRS ima pet odbornika i oni bi mogli da budu presudan tas na vagi pri formiranju većine u slučaju da socijalisti nastave da pružaju podršku DS-u.

U takvoj situaciji, koalicija okupljena oko demokrata imala bi 37 odbornika, 18 DS, 12 LSV, 7 SPS i sa eventualnih pet radikala imali bi većinu od 42 od ukupno 78 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track