NA KOVID ODELJENJIMA LOZNIČKE BOLNICE SVE MANJE PACIJENATA: Još 156 novozaraženih u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

epidemija korona virusa

NA KOVID ODELJENJIMA LOZNIČKE BOLNICE SVE MANJE PACIJENATA: Još 156 novozaraženih u Mačvanskom okrugu

Srbija -

Situacija sa koronom postepeno se popravlja u Loznici gde je sve manje pacijenata na bolničkom lečenju, ali nije dobro što i dalje ima preminulih na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice.

Tokom jučerašnjeg dana još dve osobe su preminule, pa je sa vikednom od pet umrlih, samo za prvih 15 dana novembra bitku izgubilo ukupno 29 osoba.

U Trijažnom centru pregledano je 137 lica, od toga se 37 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 27 pacijenata upućeno infektologu gde su ukupno obavljena 72 pregleda osoba sa simptomima moguće kovid infekcije, a njih devet nije do sada zbog toga dolazilo kod lekara. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 111 snimaka pluća i dijagnostikovala jedanaest novih pneumonija. Sve manje je pacijenata na kovid odeljenjima i danas ih je 88, sedam manje nego juče, četiri su na invazivnoj, a četiri na neinvazivnoj respratornoj podršci.

Korona brojevi nastavljaju da padaju u Mačvanskom okrugu gde su od 8. do 14. novembra, potvrđena 1.054 pozitivna uzorka na kovid -19, 434 manje nego u prethodnom sedmičnom izveštaju. Trend započet iz prošle sedmice da je manje od dve stotine novozaraženih nastavljen je i ove pa je tokom jučerašnjeg dana u Mačvanskom okrugu potvrđeno 156 pozitivnih uzoraka na kovid. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac je imao 68, Loznica 29, Bogatić 21, Mali Zvornik 12, a Vladimirci deset pozitivnih. Jednocifreni su Krupanj sa sedam, Koceljeva šest, a najbolje je u Ljuboviji koja je imala tri pozitivne osobe. Broj obolelih nastavlja pad pa ih je trenutno 2.365, za 167 manje nego dan pre. Šabac je stao na 1.050, Loznica 504 osobe koje boluju od kovida, u Bogatiću ih je 257, Vladimircima 164, Malom Zvorniku 126, Krupnju 115, jedino su dvocifreni Ljubovija sa 83 i Koceljeva sa 66 obolelih od korone.

Inače, 129 kontrola na teritoriji grada Loznice obavile su minulog vikenda komunalna milicija i inspekcija, potvrđeno je iz gradske uprave. Pisana su dva prekršajna naloga osobama zatečenim u objektu bez kovid sertifikata od po pet hiljada dinara. U Mačvanskom okrugu su od četvrtka do juče sprovedena 1.053 nadzora protivepidemijskih mera, u kojima su učestvovala 82 inspektora. Utvrdili su devet nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika, korona redara, fizičku distancu, ličnu zaštitnu opremu zaposlenih i ograničeno radno vreme. Napisan jedan nalog od 5.000 i šest naloga od po 150.000 dinara i izrečena jedna mera zabrane obavljanja delatnosti.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track