BAKIĆ: Grad opredelio 13.205.000 DINARA za FUNKCIONISANJE DNEVNOG BORAVKA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM
Foto: Promo

BAKIĆ: Grad opredelio 13.205.000 DINARA za FUNKCIONISANJE DNEVNOG BORAVKA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Srbija -

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, obišao je juče Dnevni boravak za odrasla lica sa smetnjama u razvoju. Korisnici ovoga doma, predstavljaju kutak pun bezuslovne i neiskvarene ljubavi i poštovanja, što gradonačelnika nije ostavilo ravnodušnim. Grad Subotica se trudi da svim korisnicima ove ustanove obezbedi što bolje uslove i značajno unapređuje kapacitete ovoga objekta.

“Objekat postoji još od davne 1968. godine i jedan je od najstarijih u zemlji, a od 2015. je pod upravljanjem ustanove “Kolevka” i od tog momenta su značajno unapređeni uslovi funkcionisanja. Grad se trudi i daje sve od sebe da pruži sve uslove za nesmetano funkcionisanje ovoga objekta, kako korisnika tako i njegovih zaposlenih” ističe Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Stevan Bakić
foto: Promo

Kako gradonačelnik Subotice navodi, ove godine kao i prethodnih godina, rađeni su krov, ograda i staze, što je u velikoj meri doprinelo poboljšanju kvaliteta funkcionisanja objekta, koji je od životne važnosti.

“Rekonstrukcija krova ovoga objekta rađena je ove godine u iznosu od 3 miliona dinara. Pored ovoga, prošle godine smo uradili kompletnu ogradu objekta, dok smo 2019. godine betonirali staze u vrednosti od 500 hiljada dinara, kako bi omogućili normalan i nesmetan prilaz objektu. Ovaj objekat je od izuzetne životne važnosti, kako za korisnike, tako i za njihove roditelje, jer su uvereni da su njihova deca na sigurnom u ovom prelepom ambijentu i da su pod nadzorom vrhunskih stručnjaka” rekao je Bakić.

Gradonačelnik je svojim obilaskom poslao poruku svim korisnicima ovoga doma da je Grad Subotica uvek uz njih i da će i dalje nastaviti da radi na tome da im u još većoj meri pomogne.

Stevan Bakić
foto: Promo

“Grad je ove godine za funkcionisanje Dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u razvoju, opredelio 13.205.000 dinara i nastaviće u budućnosti još više da ulaže i da daje podršku, kako bi kvalitet života korisnika ovoga doma, kao i svih zaposlenih, bio što kvalitetniji. Moja današnja poseta je snažna poruka da oni nisu sami, da grad stoji iza njih i da će tako biti i u budućnosti” - dodao je gradonačelnik Subotice.

Subotica živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track