Sremska Mitrovica: 6500 DOMAĆINSTAVA I PRIVREDNIKA KORISTI GAS - prioritet korišćeneje zelenih izvora energije
Foto: Sremska Mitrovica živi

Sremska Mitrovica: 6500 DOMAĆINSTAVA I PRIVREDNIKA KORISTI GAS - prioritet korišćeneje zelenih izvora energije

Srbija -

Javno preduzeće za distrubuciju prirodnog gasa “Srem-gas” iz Sremske Mitrovice posluje od 1998. godine, od kada kontinuirano grana gasnu mrežu po teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Osim njih svoju mrežu ovde ima i JP “Srbijagas”, te se proces gasifikacije na zadovoljstvo građana i predstavnika lokalne samourpave uskoro završava.

“Prirodni gas je vitalna komponenta svetske energetike, kao najsigurnije, najčistije i najkorisnije fosilno gorivo ima i sve veću upotrebu. Kao javno preduzeće čiji je osnivač Grad, ali sa tržišnim oblikom poslvoanja, kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta naših usluga, kao i na povećanju broja korisnika, čime povećavamo iskorišćenost distributivne gasne mreže i nivo snabdevanja prirodnim gasom u Sremskoj Mitrovici”, kaže Danica Nedić, direktorka JP “Srem-gas”.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

U JP “Srem-gas” ističu da imaju 6500 korisnika, što domaćinstava, što industrije, što je veoma visok broj, budući da u Sremskoj Mitrovici ima oko 15 hiljada domaćinstava. Ističu da je na oporavak privrede u gradu u značajnoj meri uticalo što su sve industrijske zone imale gasnu mrežu, što je opredelilo investitore da Sremsku Mitrovicu izaberu kao lokaciju za svoju investiciju.

“Zaštita okoline je jedan od osnovnih principa poslovanja JP “Srem-gas” a inače jedan od osnovnih izazova današnjice je kako pronaći način ostvarivanja održivog razvoja, odnosno kako zadovoljiti sve veću potrebu za energijom, a pri tom smanjiti nivo zagađenja okoline na minimum. Moto naše poslovne politike je čista energija, zdrava okolina i zadovoljni korisnici”, dodaje Danica Nedić za Sremska Mitrovica živi.

Sremska Mitrovica živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track