Požar na 1.500 hektara na Kosovu i Metohiji

Požar na 1.500 hektara na Kosovu i Metohiji

Srbija -
Na planini Koritnik u pograničnom delu sa Albanijom, u ataru sela Gornji Krstac, gori više od 1.500 hektara borove šume. Požar koji se nekontrolisano širi, približava se selima Gornji i Donji Krstac i Rapča

KOSOVSKA MITROVICA - Izuzetno je teško stanje na području Gore, na Kosovu, zahvaćenom požarom gde su vatrogasne jedinice iz Dragaša, Suve Reke i Prizrena, i samoorganizovani meštani.

Koordinator Opštine Gora za saradnju s medijima Nazmi Mehmeti izjavio je u subotu uveče da očekuju pomoć jer je zbog nepristupačnosti terena i velike površine pod požarom, gašenje moguće samo iz vazduha.

"Na Gori je situacija vrlo napeta i zabrinjavajuća, panika je među meštanima koji samoorganizovano pomažu vatrogasnim jedinicama. Opštinsko rukovodstvo apeluje i traži pomoć na sve strane jer su pored imovine ugroženi i ljudski životi", rekao je Mehmedi.

Dodao je da je požar zahvatio pogranični prostor prema Albaniji gde je do 1999. godina bila karaula Vojske SRJ "Koritnik". Od požara je na tom mestu do sada bilo šest eksplozija zaostalih mina i bombi.

Na planini Koritnik u pograničnom delu sa Albanijom, u ataru sela Gornji Krstac, gori više od 1.500 hektara borove šume. Požar koji se nekontrolisano širi, približava se selima Gornji i Donji Krstac i Rapča.

Prema Mehmetijevim saznanjima, KFOR je, na apel za pomoć odgovorio da "ne može da reaguje dok se požar ne proširi na naseljena mesta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track