KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Brojke bolje nego dan ranije, hospitalizovana 83 pacijenta
Foto: T. ilić

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Brojke bolje nego dan ranije, hospitalizovana 83 pacijenta

Srbija -

Korona je izgleda ušla u fazu smirivanja pa su brojke ovih dana slične. Tako su tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ pregledana 153 pacijenta, tri manje nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama.

Njih 45 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže su 23 pacijenta upućena infektologu, gde je ukupno obavljeno 56 pregleda osoba sa simptomima mogućeg kovida, a za 21 je to bio prvi dolazak lekaru iz tog razloga. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 109 snimaka pluća i dijagnostikovala jedanaest novih pneumonija.

Na kovid odeljenjima trenutno se nalaze 83 kovid pacijenta, dva više nego juče, jedan je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva su intubirana. Nažalost, jedan smrtni slučaj je povezan sa kovidom i u novembru ih je 35 ukupno.

U Mačvanskom okrugu je opet korona klackalica, u četvrtak je bilo 146 pozitivnih, trinaest više nego dan pre, a bolesnih je manje za 83 i trenutno ih je 2.079. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u Šapcu je bilo 48 novozaraženih, Loznici 32, Bogatiću 18, Malom Zvorniku 15, Vladimircima 11 dok su jednocifreni sa po osam pozitivnih Ljubovija i Krupanj, a Koceljeva ih je imala šest. Osetan je pad broja obolelih u Šapcu , sada ih je 918, Loznica ima 444, Bogatić 215, Vladimirci 144, a Mali Zvornik 122 bolesnih od kovida. Manje od sto ih je u Krupnju (94), Ljuboviji (83) i Koceljevi (59).

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja