Požar na Suvoboru pod kontrolom
Foto: Pozar, Srbija, Tanjug

Požar na Suvoboru pod kontrolom

Srbija -
Većina od oko 180 meštana sela Gornja Gorevnica, gde je požar i počeo i naneo najveću štetu, provela je noć u svojim kućama i nije bilo organizovane evakuacije

ČAČAK - Požar u selima kod Čačka, Gornjoj Gorevnici, Srezojevcima i Miokovcima stavljen je pod kontrolu, a očekuje se da će u toku dana biti ugašen, rečeno je u Vatrogasnoj službi u Čačku.

Većina od oko 180 meštana sela Gornja Gorevnica, gde je požar i počeo i naneo najveću štetu, provela je noć u svojim kućama i nije bilo organizovane evakuacije. U selu se oseća jak miris paljevine, a gust dim vije se nekoliko kilometara u širinu. Prema prvim podacima u požaru su izgorele tri kuće, lakše je povređen jedan vatrogasac i dvoje meštana, izgorelo je oko 600 hektara šuma, njiva i livada, plastenika i drva pripemljenih za zimu, kao i velika količina stočne hrane.

Prave razmere štete biće procenjene narednih dana, a gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić ranije je najavio da će grad pomoći poljoprivrednicima u nadoknadi štete. Požar je počeo u petak oko 20.30 časova u borovoj šumi u Gornjoj Gorevnici i proširio se na okolna sela Miokovci i Srezojevci.

U gašenju požara učestvovalo je oko 300 vatrogasaca, policajaca, 30 cisterni, dva helikoptera i ruski avion. U gašneju su pomagali i vatrogasci iz okolnih gradova i javna peduzeća iz Čačka sa svojim cisternama. Ministar za građevinu Velimir Ilić obišao je noćas područje zahvaćeno požarom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja