PAŽLJIVKO KOD ĐAKA PRVAKA U KRALJEVU: Učili o saobraćaju, gledali predstavu i dobili knjige! (FOTO)
Foto: Kurir.rs/J.S.

Agencija za bezbednost saobraćaja

PAŽLJIVKO KOD ĐAKA PRVAKA U KRALJEVU: Učili o saobraćaju, gledali predstavu i dobili knjige! (FOTO)

Srbija -

KRALJEVO - Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva organizovali su u utorak za kraljevačke đake prvake izvođenje predstave „Pažljivko“, kao i tribinu pod nazivom „Još uvek vozim“, koja je deo kampanje „Um na drum“.

- Osnovna ideja bila je da deci, na zanimljiv i edukativan način pokažemo kako da se ponašaju u saobraćaju kao pešaci, ali i kao učesnici u prevozu - putnici. Deca su, po završetku predstave, koja je u Svečanoj sali Gradske uprave izvedena u dva termina, dobila na poklon knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, kazala je ovom prilikom Marija Ilić iz Saveta za bezbednost saobraćaja.

U fiskulturnoj sali Elektro - saobraćajne tehničke škole „Nikola Tesla“ u Kraljevu, Slaviša Savić, paraplegičar, za kraljevačke srednjoškolce, potom je održao tribinu, zasnovanu na ličnom iskustvu, na temu bezbednosti saobraćaja pod nazivom „Još uvek vozim“.

Inače, Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva svake godine organizuju ovu vrstu edukacija za učenike osnovnih i srednjih škola.

Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track