KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Manje od 100 novozaraženih, brojke dvocifrene jedino u Šapcu
Foto: T.Ilić

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Manje od 100 novozaraženih, brojke dvocifrene jedino u Šapcu

Srbija -

Na punktovima lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ od početka imunizacija dato je oko sto hiljada doza vakcine protiv koronavirusa, a poslednjih dana povećano je interesovanje za vakcinaciju.

U ustanovi kažu da dnevno bude po stotinak onih koji su prvi put zavrnuli rukav za vakcinu, interesovanje je povećano kod osoba koje imaju između 18 i 40 godina, a veći broj dolazi i po treću, buster dozu. Korona je skinula nogu s gasa u lozničkom kraju pa je tokom jučerašnjegdana u Trijažnom centru pregledano 119 lica, 25 manje nego dan pre, od toga se 38 javilo prvi put zbog sumnje na kovid, a infektologu je upućeno 30 pacijenta. U ambulanti Infektivnog odeljenja primljeno je 55 pacijenata od kojih dvanaest pre nije dolazilo.

Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 84 snimka pluća i otkrila osam pneumonija. Trenutno je 75 kovid pacijenata na bolničkom lečenju, tri manje nego juče, jedan je na invazivnoj, a četiri na neinvazivnoj respratornoj podršci. Posle dana bez crnih vesti u utorak je bitku izgubio još jedan pacijent i to je 40 smrtni slučaj u ovom mesecu. Trenutno je među zaposlenima u bolnici četvoro pozitivnih, dve medicinske sestre i dva nezdravstvena radnika i svi su na kućnom lečenju.

Posle dužeg vremena u Mačvanskom krugu je manje od 100 pozitivnih, ukupno ih je 83, dvocifreni su jedino Šabac sa 28 i Loznica u kojoj je 26 novozaraženih. Po sedam pozitivnih je u Vladimircima, Koceljevi i Krupnju, pet u Bogatiću, tri Malom Zvorniku, a ponovo je Ljubovija bez novoinficiranih. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u okrugu je 1.615 obolelih, 130 manje nego dan pre, a najviše ih je u Šapcu 692 i Loznici 388. U šest opština nijedna ih nema više od 160 koliko ih je u Bogatiću, slede Vladimirci sa 108, Mali Zvornik 99, Krupanj 70, Koceljeva 52 i sa 46 je najbolja situacija u Ljuboviji.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track