PLJUŠTE KAZNE PO NIŠU: Komunalci od sredine oktobra ispisali više od 200! Ali u ova 2 tipa lokala nikad nisu zatekli prekršaj
Foto: Damir Dervišagić

komunalna milicija

PLJUŠTE KAZNE PO NIŠU: Komunalci od sredine oktobra ispisali više od 200! Ali u ova 2 tipa lokala nikad nisu zatekli prekršaj

Srbija -

NIŠ - Od 15. oktobra, kada je u Nišu počela pojačana kontrola poštovanja mera za suzbijanje epidemije protiv korona virusa, komunalni milicijaci napisali su više od 200 prekršajnih naloga, a ukupna vrednost izrečenih kazni je oko šest miliona dinara, rekao je koordinator Komunalne milicije u tom gradu Dejan Kovačević.

"Prekršajni nalozi su napisani za kršenje različitih mera, poput nenošenje maske, boravka u ugostiteljskom objektu bez kovid propusnice i prekoračenja broja gostiju u lokalu", izjavio je Kovačević za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, komunalni milicajci od sredine oktobra svakodnevno obave 200 do 250 kontrola, najčešće tržnih centara, trgovinskih i ugostiteljskih objekata i autobusa javnog gradskog prevoza.

"Od 25. oktobra od kada su uvedeni kovid sertifikati, 25 lica je zatečeno u ugostiteljskim objektima u vreme kada su im ti sertifikati potrebni. U jednom lokalu smo zatekli 11 lica bez kovid sertifikata, što je najveći broj od kada su kontrole krenule", kazao je Kovačević.

Kako je rekao, komunalni milicajci nisu zatekli do sada nijednog zaposlenog niti gosta bez kovid propusnice u kockarnicama i kladionicama. Najveći broj ugostitelja u Nišu, dodao je Kovačević, nakon uvođenja kovid sertifikata skratio je radno vreme do 20 časova. Kovačević je rekao da je u gradu samo desetak kafića, restorana i kafana stalno otvoreno posle 20 časova, ali je i u njima mali broj gostiju u kasnim večernjim satima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track