AKO JE DOBRO RADIĆEMO, AKO NIJE NEĆEMO: Ministarka Zorana Mihajlović u Gornjim Nedeljicama
Foto: Instagram

nenajavljena poseta

AKO JE DOBRO RADIĆEMO, AKO NIJE NEĆEMO: Ministarka Zorana Mihajlović u Gornjim Nedeljicama

Srbija -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je boravila u lozničkom selu Gornje Nedeljice u koje je stigla nenajavljeno i bez medija. Fotografije o poseti selu gde se planira otvaranje rudnika jadarita i susretu sa nekim meštanima objavila je na svom intagram nalogu.

Kako je napisala na instagramu "ne treba da brinete, ni predsednik ni Vlada neće ništa uraditi dok se ne završi studija i ne urade sve procene".

"Ništa neće da se radi dok ne budemo svi zajedno znali kako će to uopšte da izgleda. Ni predsednik ni Vlada neće uraditi ništa protiv svog naroda. Kada budemo imali sve informacije sešćemo svi zajedno, kao što sam danas došla, onda ćemo doći, popričati, videti, ako je to sve dobro, radićemo, ako nije nećemo. I šta sad? Valjda je najvažnije da sačuvamo naše ljude, da naši ljudi budu dobro", rekla je ona u susretu sa jednim meštaninom koji je želeo da pozdravi predsednika i kazao da "predsednik može da dođe u svako doba dana da poseti naše selo".

Inače, Gornje Nedeljice su jedno od sela u dolini Jadra gde kompanija "Rio Tinto" planira otvaranje rudnik jadarita, odnosno esploataciju litijuma, što bi, kako tvrde meštani, ali i predstavnici više ekoloških pokreta kao i mnogi stručnjaci, ugrozilo 22 sela, 17 u lozničkoj i pet u krupanjskoj opštini, sa oko 19.000 stanovnika.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track