SKUPŠTINA GRADA VRANJA O BUŽETU: Predlog budžeta za 2022. veći u odnosu na 2021. za nekih 300 miliona dinara
Foto: Kurir/T.S

javna rasprava

SKUPŠTINA GRADA VRANJA O BUŽETU: Predlog budžeta za 2022. veći u odnosu na 2021. za nekih 300 miliona dinara

Srbija -

Učesnici u kreiranju važnog dokumenta, od velikog značaja za funkcionisanje lokalne samouprave i građani Vranja. Ove godine za razliku od prethodnih, znatan broj građana pratio je izlaganje gradskog većnika zaduženog za budžet i finansije Bojana Kostića. Kostić je u Velikoj sali Skupštine grada govorio o tome šta to bužet za narednu godinu predviđa.

„Sada putem javne rasprave obrazlažemo budžet i na taj način dajemo mogućnost ljudima da se informišu o tome na koji način rukovodstvo grada troši sredstva, ali i pružamo mogućnost da na osnovu njihovog mišljenja, predloga i komentara, taj Nacrt korigujemo i prilagodimo da bude još bolji i u interesu celokupne lokalne zajednice“, kaže većnik. Kostić je dodao da je ukupan budžet planiran u iznosu od 2,95 milijarde dinara.

„Za kapitalne investicije planirano je 470 miliona dinara. Neki od kapitalnih projekata su izgradnja vrtića u naselju Raška, realizacija projekta „Čista Srbija“ vrednosti 70 miliona evra kojim je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od 140 kilometara u gradskim i ruralnim područjima na teritoriji grada Vranja, kao i rekonstrukcija celokupne javne rasvete na teritoriji grada Vranja“, kaže Kostić.

Predlog budžeta grada za 2022. godinu, realan je, jer su rashodi približno jednaki prihodima, izjavila je novinarima zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović Ona je istakla da se prilikom kreiranja budžeta vodilo računa da budu obuhvaćene sve oblasti i svi resori.

„Moram da istaknem da je predlog budžeta za 2022. godinu veći u odnosu na budžet za 2021. za nekih 300 miliona dinara, dok je u odnosu na 2016. godinu, kada je ovo rukovodstvo preuzelo vlast, budžet veći za oko 500 miliona dinara. Pored realnih priliva koji se redovno ostvaruju u budžetu, vrlo je bitna podrška koju lokalna samouprava ima od strane Republike. U 2022. godini radiće se u skladu sa prilivom sredstava u budžetu i rukovodstvo grada trudiće se da izvršenje budžeta približno bude planiranom budžetu“, rekla je zamenica gradonačelnika.

Javna rasprava je zakonska obaveza lokalne samouprave i ovo je bila prava prilika da se razmene mišljenja sa građanima i čuju njihove sugestije Ulaganje u infrastrukturu, pre svega asfaltiranje i rekonstrukcija gradskih i seoskih puteva, kao i izgradnja vodovodne i fekalne kanalizacione mreže, najviše zanima građane, a problem koji po njihovom mišljenju mora biti sagledan je i uređenje korita gradske reke kod Bujkovskog mosta, što je svakako velika investicija. Naglašen je i problem obezbeđenja lokacije i izgradnje zgrade Mesne zajednice Ribince na području gradaVranja.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track