RAZVOJ ENERGETIKE JE NACIONALNI CILJ: Opština Trstenik investira u energetsku efikasnost
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

RAZVOJ ENERGETIKE JE NACIONALNI CILJ: Opština Trstenik investira u energetsku efikasnost

Srbija -

TRSTENIK - Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je radove na unapređenju energetske efikasnosti u OŠ “Živadin Apostolović”, a zatim i porodicu Mijailović, koja je jedno od 23 domaćinstva koja su potpisala ugovore o zameni stolarije.

-Trstenik je jedna od opština koje su ranije shvatile da je važno ulaganje u povećanje energetske efikasnosti i zaštitu životne sredine. Podizanje energetske efikasnosti nacionalni cilj i jedan od najvažnijih projekata u energetici. Radovi na zameni stolarije u školi biće završeni do 4. decembra, nakon čega će računi za grejanje ubuduće biti za 40 odsto manji nego do sada, što je dodatni novac koji će moći da se uloži u nove projekte, istakla je gospođa Mihajlović.

Trstenik
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Potpredsednica Vlade je istakla da su sa 67 gradova i opština potpisani ugovori za zamenu stolarije, a sa njih 37 za postavljanje panela.

Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk je izjavila da je investicija vredna 23 miliona dinara, a da Ministarstvo učestvuje sa više od 16 miliona dinara.

-Projekat je od vitalnog značaja za školu, jer praktično od izgradnje nije bilo većih investicija. Nadam se da ćemo u narednom periodu, uz podršku Ministarstva, moći da unapredimo energetsku efikasnost i u drugim javnim objektima, rekla je čelnica lokalne samouprave.

Kurir.rs/Ž. M./Foto: Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja