KREIRAJTE BUDŽET ZA 2022. GODINU: Poziv građanima iz gradske uprave Loznice
Foto: Kurir/T.I.

od gradonačelnika Vidoja Petrovića

KREIRAJTE BUDŽET ZA 2022. GODINU: Poziv građanima iz gradske uprave Loznice

Srbija -

Lozničanima je danas iz gradske uprave od gradonačelnika Vidoja Petrovića upućen poziv da predlože koji bi projekti trebalo da se nađu u gradskom budžetu za 2022. godinu. Imajući u vidu da je naš grad u protekle dve godine doživeo velike urbanističke i investicione promene i da je kontinuirani višegodišnji rad dao ozbiljne rezultate u ostvarivanju cilja da Loznica postane lider zapadne Srbije i jedan od deset najrazvijenih gradova u državi želimo i ove godine da čujemo vaše mišljenje, navodi se u današnjem saopštenju.

Pred nama je usvajanje budžeta Grada Loznice za 2022. u okviru kojeg će, kao i prethodnih godina biti opredeljena značajna sredstva za brojne važne projekte i aktivnosti, a sve u cilju unapređenja uslova i kvaliteta života naših sugrađana. Budžet grada je godinama unazad razvojni i projektno orijentisan, a planirana sredstva se namenski troše uz domaćinski i odgovoran odnos prema novcu. Uvek smo bili otvoreni za ideje sugrađana, stvarajući čvrsto partnerstvo između privatnog, javnog i civilnog sektora u lokalnoj zajednici, kako bismo izgradili jaku Loznicu, u kojoj će svako imati svoju šansu i svoju budućnost, poručuje gradonačelnik.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Ove, kao i prethodne godine, javne rasprave o budžetu organizovane su onlajn zbog pandemije, a naši sugrađani imali su priliku da sva pitanja, nedoumice i predloge upute putem mejla i poruka. Zahvaljujući ovakvom proaktivnom pristupu i građanima koji su dali dobre i korisne predloge, u 2021. godini iz budžetskih sredstava izgrađena su tri dečja igrališta, teretane na otvorenom, uvećana su sredstva za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju i realizovane brojne druge aktivnosti na inicijativu Lozničana – navodi se u saopštenju prvog čoveka Loznice.

Lozničani koji imaju predloge kako potrošiti novac iz budžeta mogu ih poslati pošaljete na mejl: projekti@loznica.rs ili poštom na Gradska uprava Loznica, Odeljenje za finansije, Karađorđeva 2, Loznica.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja