UČENIČKI PARLAMENT ORGANIZOVAO HUMANITARNI TURNIR: Novac ide za svakodnevnu negu devetogodišnje Danice iz Prokuplja
Foto: B.R.

akcija

UČENIČKI PARLAMENT ORGANIZOVAO HUMANITARNI TURNIR: Novac ide za svakodnevnu negu devetogodišnje Danice iz Prokuplja

Srbija -

PROKUPLJE- U organizaciji Učeničkog parlamenta Tehničke škole „15.maj“ iz Prokuplja u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ organizovan je humanitarni fudbalski turnir. Sav novac koji se prikupi ide za svakodnevnu negu devetogodišnje Danice iz Prokuplja koja od rođenja ima cerebralnu paralizu i epilepsiju i nije samostalna.

Već duže vreme u prostorijama škole je postavljena kutija u kojoj se prikuplja novac za njeno lečenje, a učenici ove škole su predložili da se organizuje turnir, te ih je škola podržala. -Na turniru učestvuju sve četiri srednje škole u Prokuplju i u ime Učeničkog parlamenta zahvaljujem se svima koji su se odazvali. Ovo je mali gest, ali je veoma važan jer je inicijativa učenika i pokazuje njihovu humanost i dobru volju-kaže psiholog u Tehničkoj školi Marija Milošević.

Ona dodaje da se zahvaljuje i svim privatnicima u Prokuplju koji su učestvovali u akciji tako što su videvši turnir donirali novac u kutiji, ili poslali sms Fondaciji „Budi human“ u kojoj se nalazi i Danica. Rezultat turnira je u drugom planu, a dogovor je da kutija solidarnosti za Danicu od sutra bude u prostorijama Gimnazije, te će ova škola nastaviti akciju.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track