00:00

Kilometarska kolona kod Bubanj Potoka

presek

KOVID BILANS U ČAČKU: Tri smrtna ishoda u kovid bolnici, broj novozaraženih drastično opao

Srbija -

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka starosti 74, 81 i 87 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 251 pacijent iz Moravičkog okruga – 181 iz Čačka, 38 iz Ivanjice, 29 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 69 pacijenata, šest manje nego juče. Organizovana su tri transporta u zdravstvene ustanove u Kragujevac, Ivanjicu i Soko Banju.

U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna porodilja obolela od korone. U respiratornom centru leči se devet bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 75 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 26 prvih i 38 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 367 osoba, od kojih 53 ima pozitivan nalaz antigen ili PCR testa. Od 208 uzorka iz Čačka pozitivnih je 29, iz Gornjeg Milanovca od 79 uzoraka pozitivnih je 12, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 12 i iz Ivanjice od 48 uzorka pozitivnih nema. Juče je vakcinisano 293 Čačana, od toga 42 je primilo je prvu dozu, 41 drugu, a 210 treću dozu vakcine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track