PROJEKAT "ZELENA PLUĆA ĆIĆEVCA": Uspešno realizovana velika ekološka akcija (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

započet na proleće

PROJEKAT "ZELENA PLUĆA ĆIĆEVCA": Uspešno realizovana velika ekološka akcija (FOTO)

Srbija -

Projekat "Zelena pluća Ćićevca" zapocet je tokom proleća, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, uspešno je završen.

Ćićevac
foto: Kurir/Ž.M.

- U okviru druge faze projekta završeno je pošumljavanje svih planiranih gradskih zona, ali i javnih površina u naseljenim mestima naše opštine. Tokom jesenje sadnje pošumljavanjem je obuhvaćen veliki broj zelenih površina na kojima je posađeno više stotina mladih stabala lišćara. Tako su sadnice japanske trešnje, lipe, javora, breze i katalpe, posađene na prostoru ispred Doma zdravlja u Ćićevcu, zatim u dečijem inkluzivnom parku kod Autobuske stanice, kao i u parku preko puta Pošte. Lišćarima je oplemenjena i porta crkve Svetog Save u Ćićevcu i crkvene porte u Pojatu i Pločniku, kaže dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac.

Ćićevac
foto: Kurir/Ž.M.

Drveće će ubuduće krasiti i dvorišta škola u Ćićevcu i Lučini, kao i mnoge druge lokacije na teritoriji ove opštine.

- Prepoznavši da zaštita i unapređenje životne sredine, kao i očuvanje prirodnih resursa, predstavljaju preduslov za održivi razvoj jedne lokalne zajednice, Opština Ćićevac tokom proleća započinje realizaciju zelenog projekta, koji je najbolji pokazatelj ozbiljnosti lokalne samouprave u nameri da podigne standarde i unapredi stanje u ovoj oblasti. Projektom je, u prvoj fazi, obuhvaćeno ozelenjavanje i pošumljavanje javnog prostora četinarima. Tada je na teritoriji opštine posađeno na stotine zimzelenih tuja, ističe čelnica lokalne samouprave.

Ćićevac
foto: Kurir/Ž.M.

Sve aktivnosti u sklopu ovog posla, koji je od početka poveren JKSP “Razvitak” Cicevac, sprovedene su uspešno. Projekat koji za Opštinu Ćićevac predstavlja veoma značajnu zelenu investiciju, Ministarstvo zaštite životne sredine finansiralo je sredstvima u iznosu od oko million i četristo hiljada dinara.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track