MEĐUNARODNI KURS ZA VOJNU OBUKU: Predavanja u kasarni Car Lazar i na poligonu Ravnjak u Kruševcu
Arhivska fotografija, Foto: Ministarstvo odbrane

Goste je pozdravila gradonačelnica Jasmina Palurović

MEĐUNARODNI KURS ZA VOJNU OBUKU: Predavanja u kasarni Car Lazar i na poligonu Ravnjak u Kruševcu

Srbija -

U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba Vojske Srbije u kasarni „Car Lazar” i na poligonu “Ravnjak” u Kruševcu, održan je dvonedeljni međunarodni kurs “Jedinica za civilno-vojnu saradnju“. Goste je u Gradskoj upravi pozdravila gradonačelnica Jasmina Palurović.

-Kruševac ove godine proslavlja veliki jubilej - 650 godina od osnivanja stare srpske prestonice i da je uvek bio dobar domaćin učesnicima svih vojnih stručnih skupova i kurseva. Takođe, pruža i kontinuiranu podršku vojnom, bezbednosnom i civilnom sektoru u službi odbrane zemlje. Nadam se da je kurs ostvario svoj cilj i unapredio znanja o aktivnostima civilnih i vojnih organizacija, njihovoj saradnji i spremnosti da odgovore na sve izazove, izjavila je Gradonačelnica.

Polaznici kursa su se upoznali i sa načinima funkcionisanja saradnje Gradske uprave i Vojske i aktivnostima Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije. Prisustvovali su oficiri i podoficiri Vojske Srbije, oružanih snaga BiH, Crne Gore i Mađarske, kao i instruktori oružanih snaga Holandije, SAD i Italije i predstavnici civilnih institucija Republike Srbije.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja