VELIKA POBEDA KURIRA I MEDICINARA IZ TUTINA: Svih 24 zdravstvenih radnika VRAĆA SE NA POSAO!
Predstavnici opštine Tutin u Ministarstvu zdravlja, Foto: Facebook/Opština Tutin

ZadovoljSTVO

VELIKA POBEDA KURIRA I MEDICINARA IZ TUTINA: Svih 24 zdravstvenih radnika VRAĆA SE NA POSAO!

Srbija -

Opština Tutin nastaviće i u narednoj godini iz budžeta da finansira plate angažovanim radnicima u projektu sa 15 miliona dinara

Svih 24 radnika Doma zdravlja u Tutinu koji su od septembra ove godine ostali bez posla od 1. januara naredne godine vratiće se na posao!

Ovo je rezultat današnjeg dogovora predstavnika Ministarstva zdravlja Vlade Srbije i delegacije opštine Tutin koji su u Beogradu dogovorili nastavak projekta.

Na ovaj način ostvarena je velika pobeda zdrastvenih radnika ali i Kurira koji je prvi pisao o ugroženosti radnika.

"Na sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja u Beogradu, kome su prisustvovali načelnik Opštinske uprave Tutin Adnan Šehović i direktor Doma zdravlja Kemal Ćorović, dogovoren je nastavak projekta Primarna zdravstvena zaštita koji finansira tutinska lokalna samouprava, a u okviru koga su tokom ove godine bila angažovana 24 lica. Ovaj projekat, koji je bio prekinut u septembru, biće nastavljen od 1. januara 2022. godine, i svih 24-oro radnika koji su tokom ove godine bili angažovani, nastaviće sa radom u Domu zdravlja.

Opština Tutin nastaviće i u narednoj godini da iz budžeta finansira plate angažovanim licima u ovom projektu sa 15 miliona dinara. U razgovorima sa predstavnicima tutinske lokalne samouprave i Doma zdravlja, nadležni u Ministarstvu zdravlja pružili su podršku naporima da tutinska zdravstvena ustanova dobije status Opšte bolnice", navedeno je na zvaničnoj stranici opštine Tutin.

Podsetimo, zdravstveni radnici Doma zdravlja u Tutinu obratilo se javnosti zbog, kako su naveli, "ugrožavanja javnog zdravlja građana opštine Tutin.

Oni su u pismu naveli da sistem javnog zdravlja otežano funkcioniše "zbog ličnog interesa i samovolje" direktora Doma zdravlja dr Kemala Ćorovića i "neukosti" pravne službe Doma zdravlja u Tutinu.

Zdravstveni radnici u pismu navode da je dr Ćorović ostavio bez posla i egzistencijalno ugrozio 24 medicinska radnika u pomenutom Domu zdravlja, koji su bili angažovani projektom Opštine Tutin "Funkcionisanje ustanova primarne zdravstvene zaštite".

U pitanju su četiri lekara i po deset medicinskih sestara i pomoćnih medicinskih radnika.

Medicinski radnici su podsetili da su navedenim projektom više puta bili angažovani po svim linijama rada u kovid ambulanti i ostalim ambulantama, naročito u periodu složene epidemiološke situacije u opštini Tutin, koja još uvek traje i odnosi žrtve.

Radnici dalje navode da je direktor Ćorović, uz konsultacije sa pravnom službom Doma zdravlja, odbio da potpiše produžetak angažovanja 24 medicinska radnika u okviru pomenutog projekta, stavljajući lični interes iznad opšteg - zdravstvena zaštita građana Tutina, unapređenje pružanja zdrastvenih usluga desetkovanog medicinskog kadra u složenoj epidemiološkoj situaciji.

Na kraju, zdravstveni radnici u pismu podsećaju da je sredstva za realizaciju pomenutog projekta obezbedila Opština Tutin i istovremeno mole predsednika Srbije da preko nadležnih institucija utiče da se građanima Tutina obezbedi prekopotreban zdravstveni kadar.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track