KAPITALNI PROJEKTI U KULTURI: Završena rekonstrukcija zgrade i opremanje objekta Narodne biblioteke u Ćićevcu
Foto: Kurir/Ž.M.

izdvojena značajna sredstva

KAPITALNI PROJEKTI U KULTURI: Završena rekonstrukcija zgrade i opremanje objekta Narodne biblioteke u Ćićevcu

Srbija -

Ministarstvo kulture finansiralo je Projekat rekonstrukcije zgrade Narodne biblioteke sa 5,9 miliona dinara, od čega je za adaptaciju unutrašnjeg prostora objekta (zamena podova i sedišta u bioskopskoj sali) izdvojeno 2 miliona i 750.000 dinara.

- Za rekonstrukciju krova zgrade Biblioteke opredeljeno je oko 2 miliona i 400 hiljada, dok su za nabavku multimedijalne opreme (ozvučenja i rasvete) obezbeđena sredstva u iznosu od 400.000 dinara. Sedamdeset hiljada koštaće nabavka ambijentalnog osvetljenja za prostor Kule Vojvode Prijezde u Grad Stalacu, a deo sredstava u iznosu od 80.000 biće upotrebljen za osnivanje Zavičajnog muzeja.

Ćićevac
foto: Kurir/Ž.M.

Do sada su završene aktivnosti u okviru rekonstrukcije dimnjaka zgrade i postavljanja nove krovne konstrukcije. Kada je reč o unutrašnjem prostoru, u bioskopskoj sali Biblioteke postavljene su nove podne obloge i montirano je oko 200 novih sedišta, kaže dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac.

Biblioteka sada raspolaže i novim ozvučenjem i rasvetom, kao i ambijentalnim osvetljenjem koje je namenjeno za prostor kule Vojvode Prijezde u Grad Stalaću. Prema rečima čelnice lokalne samouprave, sanacija krova, adaptacija unutrašnjeg prostora objekta i nabavka nove multimedijalne opreme doprineće da Narodna biblioteka, nakon nekoliko decenija, dobije adekvatan prostor, svoje poslovanje podigne na viši nivo i time unapredi kulturni život u lokalnoj sredini. Deo ovog projekta odnosi se i na otvaranje Zavičajnog muzeja, što je imperativ za očuvanje kulturne baštine ovog kraja.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track