Opozicija blokirala skupštinsku govornicu

Čudo u Leskovcu

Opozicija blokirala skupštinsku govornicu

Srbija -
Šefovi odborničkih grupa prethodno sat i po koristili priliku za izlazak za govornicu po osnovu poslovnika, pa je predsednik Živojin Stefanović iz SPS ocenio da je prošlo vreme predviđeno za reklamiranje poslovnika

LESKOVAC - Odbornici i šefovi pet opozicionih odborničkih grupa u Skupštini grada Leskovca blokirali su danas skupštinsku govornicu zbog odluke predsednika da im uskrati pravo na javljanje za reč po osnovu povrede poslovnika. Šefovi odborničkih grupa su prethodno sat i po koristili priliku za izlazak za govornicu po osnovu poslovnika, pa je predsednik Živojin Stefanović iz Socijalističke partije Srbije (SPS) ocenio da je prošlo vreme predviđeno za reklamiranje poslovnika.

Skupštinsku govornicu blokirali su predstavnici Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i Demokratske stranke Srbije. Dok su šefovi odborničkih grupa reklamirali poslovnik, odbornici tih stranaka su bili van skupštinske sale, ali su ušli onog trenutka kada je predsednik uskratio pravo na reklamiranje poslovnika. Sednica nije prekinuta, već je Stefanović krenuo sa radom po dnevnom redu. Prva tačka dnevnog reda je verifikacija mandata novih odbornika, a u radu lokalnog parlamenta učestvuje 39 odbornika Demokratske stranke (DS) i stranaka okupljenih oko SPS-a. Pet opozicionih stranaka, koje sebe nazivaju Spasovdanskom koalicijom, današnje zasedanje su ranije najavljivali kao "Dan D", odnosno promenu vlasti u kojoj ne bi bila samo DS, koja ima 22 od ukupno 75 odbornika. Na samom početku sednice, međutim, videlo se da Spasovdanska koalicija ne raspolaže dovoljnim brojem odbornika za promenu vlasti, odnosno da ima podršku 36 od 75 odbornika Skupštine grada Leskovca. Posle potvrđivanja mandata, Stefanović je dao kratku pauzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track