KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Od 317 testiranih građana, 38 zaraženo koronavirusom
Foto: Kurir.rs/T.S.

BOLJE BROJKE

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Od 317 testiranih građana, 38 zaraženo koronavirusom

Srbija -

Na kovid 19 testirano je 317 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 38 lica zaraženo koronavirusom. Iz Vranja su 22 osobe inficirane, 5 iz Surdulice, po 3 iz Bujanovca i Bosilegrada, po 2 iz Vladičinog Hana i Preševa i jedan iz Trgovišta.

Prema podacima ZC Vranje, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 160 pregleda, 77 prvih, 83 kontrolna. Urađene su 72 laboratorijske analize, 6 PCR i 80 antigenskih testova. Od toga 19 je pozitivno na koronavirus. U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 61 pacijent, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 48 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 6 pacijenata, a otpuštena su tri.

U kovid bolnicama je 97 slobodnih mesta. U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila tri pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz Zdravstvenog centra u Vranju. U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 28 pregled, dvoje dece upućeno je na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađeno je 20 antigenskih testova, analize su pokazale da je troje dece pozitivno na kovid 19.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 113.496 doza svih vakcina protiv kovida 19. Juče su ukupno date 242 vakcine. Osim građana Srbije, vakcinisani su građani Severne Makedonije I jedan državljanin Velike Britanije. Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je istog dana dato 7 doza vakcina protiv sezonskog gripa.

-Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.939 doza vakcina, saopštio je ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track