VAKCINACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Ukupno dato 113.672 doze svih vakcina protiv korona virusa
Foto: Kurir.rs/T.S.

VAKCINACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Ukupno dato 113.672 doze svih vakcina protiv korona virusa

Srbija -

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju su ukupno date 113.672 doze svih vakcina protiv kovida-19. Ukupan broj datih vakcina u toku jučerašnjeg dana je 176.

Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje istog dana date su 4 doze vakcina protiv sezonskog gripa - Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje dato su ukupno 1.943 doze vakcina-saopšteno je iz ZC Vranje.

Na kovid 19 testirano je 315 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 25 lica zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 14 su iz Vranja, 5 iz Surdulice, 3 iz Bosilegrada i po jedan iz Vladičinog Hana, Bujanovca i Trgovišta.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 140 pregleda, 60 prvih I kontrolnih 80. Urađeno je 47 laboratorijskih analiza,. 4 PCR i 59 antigenskih testova. Od toga 9 je pozitivno na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 61 pacijent, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 46 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su 2 I otpuštena 2 pacijenta.

U kovid bolnicama je 97 slobodnih mesta.

U Dečjoj kovid ambulanti pregledana su 33 deteta, njih 4 upućeno je na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađena su 24 antigenska testa, rezultati potvrdili prisustvo kovida 19 u tri slučaja. Na Pedijatriji u Kovid ambulanti, Opšte bolnice Vranje bilo je 26 kovid pregleda, 1 beba pozitivna je na koronavirus, saopštio je ZC Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track