MAČVANSKI OKRUG: Obolelih od korone i dalje najviše u Šapcu, na kovid odeljenjima 43 pacijenta
Foto: Kurir/T.I.

epidemija

MAČVANSKI OKRUG: Obolelih od korone i dalje najviše u Šapcu, na kovid odeljenjima 43 pacijenta

Srbija -

LOZNICA – Utisak je da je korona na nizbrdici, ali sve bolju sliku kvari to što se poslednjih dana u zajedničkim izveštajima lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ ponovo pominju preminuli pacijenti. Tokom jučerašnjeg dana zabeležen je još jedan smrtni slučaj povezan sa kovidom, deveti u ovom mesecu.

Danas se na kovid odeljenjima nalaze 43 pacijenta, dva manje nego juče, jedan je intubiran, i ona se postepeno prazne. U Trijažnom centru Doma zdravlja u četvrtak su pregledana 84 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama od kojih se 29 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Deset pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 45 pregleda, od kojih su deset bili prvi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: T.Ilić

Služba za radiološku dijagnostiku je na 53 snimka pluća otkrila četiri nove pneumonije, isto kao i dan ranije iako je primila deset pacijenata više. U Mačvanskom okrugu je ponovo kovid klackalica pa je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno 75 pozitivnih uzoraka, petnaest više nego dan pre, a broj obolelih je smanjen za dvanaest i trenutno ih je 857. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje sliku kvare Šabac i Loznica sa 32, odnosno 21 pozitivnih dok u šest opština nijedna nema više od osam novopozitivnih koliko ih je bilo u Krupnju. Šest novoinficiranih imaju Vladimirci, pet Bogatić, dva Ljubovija, jednog Mali Zvornik, a nije ih bilo u Koceljevi.

Obolelih je i dalje najviše u Šapcu 334 i Loznici 241, a ravno stotinu u Bogatiću. Nešto bolje je u Vladimircima sa 67, Krupnju 48, Koceljevi 27, Ljuboviji 24, a najmanje onih koji se bore sa koronavirusom je u Malom Zvorniku gde ih je šesnaest. Do danas je u okrugu obe doze vakcine primilo 141.785 građana, 6.204 prvu protiv kovida.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track