LOZNICA: Stabla kidaju strujne kablove, dežurne ekipe na terenu otklanjaju kvarove
Foto: Kurir/T.Ilić

LOZNICA: Stabla kidaju strujne kablove, dežurne ekipe na terenu otklanjaju kvarove

Srbija -

Ekipe lozničke "Elektrodistribucije" od jutros u tri sata su na terenu, od Ljubovije, Malog Zvornika, Krupnja do Loznice nastojeći da što pre otklone kvarove na dalekovodnoj mreži.

Težak, vlažan sneg doveo je do obaranja stabala, a svemu je doprinela kiša koja je prethodnih dana dobro raskvasila tlo. Stabla viša od 30 metara kidaju sajle na dalekovodima, a na Ceru je dalekovod "ispao" zbog pada jednog četinara visokog skoro 40 metara. Problem je veliki broj kvarova pa čim se otkloni jedan, pojavljuju se drugi.

Prekidi u snabdevanju strujom u prepodnevnim satima trajali su od jednog pa do tri sata u zavisnosti od težine i lokacije kvara na mreži.

Iz lozničke "Elektrodistribucije" kažu da im pomažu i meštani sela koji sami uklanjanjaju popadala debla, a na mestima gde je veliki sneg, posebno na planinskim terenima, traktorima pričišćavaju put kako bi vozila "Elektrodistribucije" Loznica mogla doći gde treba.

Kako kažu sve dok stanje u snabdevanju električnom energijom ne bude potpuno normalizovano ekipe će biti na terenu. U lozničkom kraju probleme sa strujom imala su sela dok gradsko jezgro, do sada, nije ostajalo bez elektrike.

Inače, Gradski štab za vanredne situacije apelovao je danas na građane da zbog velikih snežnih padavina na teritoriji Loznice, očekuje se da će visina snežnog prekrivača dostići pola metra, ne kreću automobilima na Gučevo iz pravca Banje Koviljače "zbog mogućeg zastoja u saobraćaju, koje može biti prouzrokovano visokim snežnim nanosima".

(Kurirr.s/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track