VELIKA INVESTICIJA: Magnetna rezonanca dopremljena u Opštu bolnicu u Kruševcu
Foto: Ž.M.

VRedna 450.000 evra

VELIKA INVESTICIJA: Magnetna rezonanca dopremljena u Opštu bolnicu u Kruševcu

Srbija -

"Sa ogromnim zadovoljstvom obaveštavamo građane Kruševca da je naša Opšta bolnica postala opremljenija za izuzetno vrednu i pre svega značajnu opremu – magnetnu rezonancu", kaže se u saopštenju Gradskog odbora SNS Kruševca.

Inicijativa je pokrenuta od strane Opšte bolnice početkom 2020. godine u javnom obraćanju direktorke Bolnice na konferenciji za medije. Rukovodstvo grada i bolnice, svesno potrebe da se podigne kvalitet zdravstvenih usluga, kako na primarnom i sekundarnom nivou, uložilo je izuzetne napore i trud koji su rezultirali ovom investicijom.

Na potrebu za ovom značajnom opremom ukazano je i predsedniku Aleksandru Vučiću tokom njegove posete Opštoj bolnici na Vidovdan ove godine. Tom prilikom je i sam podržao inicijativu i obećao da će se založiti da se ovaj važan projekat za grad, ali i okrug realizuje. Posle nešto više od 5 meseci, magnetna rezonanca u vrednosti od 450.000 evra kupljena je sredstvima Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srbije i isporučena Opštoj bolnici Kruševac, čime je Kruševac postao jedan od retkih gradova u Srbiji, van kliničkih centara, koji se može pohvaliti ovakvom opremom, ističu kruševački naprednjaci.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track