PODRUČJE MALOZVORNIČKE OPŠTINE: Bez struje još oko 3.000 ljudi
Foto: Kurir/T.I.

vanredna situacija

PODRUČJE MALOZVORNIČKE OPŠTINE: Bez struje još oko 3.000 ljudi

Srbija -

Stanje se na području malozvorničke opštine, u kojoj je Štab za vanredne situacije juče proglasio vanrednu situaciju postepeno popravlja, ali je bez struje još uvek od 2.500 do 3.000 ljudi, rekao je danas nešto pre deset sati predsednik opštine Zoran Jevtić.

On očekuje da se danas stanje značajnije popravi i da kvarovi na dalekovodima budu otklonjeni, a onda, kako kaže, predstoji veliki posao na niskonaponskoj mreži.

Struja je tokom noći stigla u Radalj, a danas se očekuje da je dobiju meštani još nekoliko malozvorničkih sela.

-U deo Velike Reke struja je stigla oko ponoći kao i delu Trešnjice. Najavljeno nam je da u prepodnevnim satima treba da stigne u Culine, Amajić i Budišić, a trenutno i dalje pod naponom nije trinaest trafostanica. Na terenu su ekipe EPS-a i oni neumorno rade na otklanjanju kvarova. Nadamo se da će oko dalekovoda danas biti sve u redu, ali onda predstoji borba sa niskonaponskom mrežom gde je veliki problem. Juče smo na Štabu odlučili da se obezbedi određeni broj manjih agregata za domaćinstva na teritoriji naše opštine, oni danas treba da stignu i odmah ćemo ih distribuirati do građana – kazao je Jevtić za Kurir.

Nastavljeno je čišćenje puteva, a višim ruralnim delovima u tome učestvuju i meštani koristeći traktore i drugu mehanizaciju, a negde i volove kako bi uklonili sneg. U malozvorničkoj opštini veliki broj popadalih stabala oštetio je niskonaponsku mrežu i dalekovode, pa je tako na području Radalja u jednom delu oko 900 metara isprepletanih kablova, bandera i drveća koje treba raščistiti na teškom terenu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track