POPUSTIO KORONA PRITISAK U LOZNICI: Na bolničkom lečenju 40 pacijenata
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

bilans

POPUSTIO KORONA PRITISAK U LOZNICI: Na bolničkom lečenju 40 pacijenata

Srbija -

LOZNICA - Osetno je popustio udar koronavirusa, a sve bi bio mnogo bolje da još uvek nema onih koji u sudaru sa njim izgube bitku. Drugi dan zaredom na kovid odeljenju lozničke bolnice preminuo je jedan pacijent i to je trinaesti smrtni slučaj povezan sa kovidom od početka decembra.

Na bolničkom lečenju je 40 osoba, isto kao i dva poslednja dana, jedan pacijent je intubiran, a tri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Lekari u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ zdravlja pregledali su 71 osobu, 22 manje nego dan pre, od toga se 29 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a infektologu je upućeno njih sedam. U ambulanti Infektivnog odeljenja obavljena su 32 pregleda, a osam osoba nije se ranije javljalo zbog sumnje na kovid. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 31 pacijenta, 23 manje nego dan ranije, i otkrila tri nove pneumonije.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje tokom jučerašnjeg dana potvrđena su 44 pozitivna uzorka na kovid-19, jedanaest manje nego dan pre. Drugi dan zaredom nema ih u Ljuboviji, a u sredu ih nije imala ni malozvornička opština. U Šapcu je ponovo više od polovine pozitivnih u okrugu, ovoga puta 23, sledi Loznica sa šest, Vladimirci i Koceljeva sa po pet, Bogatić tri, a dva su bila u Krupnju. Broj obolelih manji je za 38 i trenutno ih je 753. Šabac je i dalje iznad tri stotine, 312, Loznica ih ima 195, a Bogatić 88 dok ostale opštine ne prelaze 61 koliko imaju Vladimirci. Od kovida boluju 42 žitelja Krupnja, 31 Koceljeve, 14 Ljubovije i deset Malozvorničana.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track