Mirović i Pupovac o podršci Pokrajinske vlade Srbima u Hrvatskoj
Foto: vojvodina.gov.rs

Mirović i Pupovac o podršci Pokrajinske vlade Srbima u Hrvatskoj

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa Miloradom Pupovcem, predsednikom Srpskog nacionalnog veća, sa kojim je razgovarao o nastavku podrške Pokrajinske vlade sredinama u kojima živi srpski narod u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju saradnje kroz programe očuvanja spomeničke baštine, osnaživanja žena, obrazovanja mladih i očuvanja identiteta.

Dogovoren je nastavak finansiranja programa i sadržaja od interesa za očuvanje identiteta Srba u Hrvatskoj, u čemu će učestvovati i ustanove i institucije čiji je osnivač Pokrajinska vlada, kao i razmena stručnih saradnika u oblastima obrazovanja, kulture i informisanja.

Mirović je istakao da Pokrajinska vlada vodi brigu o srpskom narodu van granica naše zemlje, te najavio da će ta podrška biti još značajnija.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

(Kurir.rs/vojvodina.gov.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja