MANIFESTACIJA "TURISTIČKI CVET": Vredna priznanja Lozničanima u Madlenijanumu
Foto: Kurir.rs/T.I.

velika čast

MANIFESTACIJA "TURISTIČKI CVET": Vredna priznanja Lozničanima u Madlenijanumu

Srbija -

Loznički turizam dobio je značajna priznanja na ovogodišnjoj manifestaciji "Turistički cvet" koja je održana u Madlenijanumu u Beogradu, u organizaciji Turističke organizacije Srbije. Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) drugi put za redom je nominovana za jednu od tri najuspešnije u Srbiji, festival "Lilalo" je proglašen za jednu od četiri najbolje manifestacije u zemlji, a nagrada "Turistički cvet" dodeljena je Etno selu "Sunčana reka" iz Banje Koviljače u kategoriji ugostiteljski objekti za smeštaj.

- Za nas je izuzetna čast i čini nas ponosnima što se TOGL ponovo našla među tri najbolje u Srbiji, a "Lilalo" festival, koji postoji tek četiri godine, među četiri najbolja u našoj zemlji. Najviše nas je obradovalo što je posle desetak godina, nagrada "Turistički cvet" u jednoj od kategorija stigla u naš grad, a dobilo ju je Etno selo "Sunčana reka". Osnovni zadatak TOGL jesu razvoj i promocija turizma našeg grada i ovo je dokaz da smo, kada se radi o našim osnovnim delatnostima, ostvarili veliki uspeh - rekla je Snežana Perić, direktorka TOGL, na konferenciji za medije u Turističko-informativnom centru.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.I.

Medijima se obratila i Dragica Popović, menadžerka etno-sela "Sunčana reka" koje se nalazi pored reke Drine i izraslo je u značajno turističko odredište. Prema njenim rečima ova nagrada pripada celom timu, a obavezuje da u narednom periodu budu još bolji, preduzimljivi i da se još više trude kako bi "Sunčana reka" pružala još bolju uslugu svojim gostima.

- Trudimo se da stalno nešto inoviramo i sada smo u završnoj fazi izgradnje našeg novog objekta "Srpske kuće", sa 23 sobe i 92 ležaja, posle čega će "Sunčana reka" raspolagati sa između 180 i 200 mesta, tako da postajemo zaista ozbiljan objekat u Srbiji. Naši kapaciteti za doček Nove godine, iako će biti organizovan u ovim teškim uslovima uz poštovanje epidemijskih mera, već su rasprodati - kazala je ona.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.I.

"Turistički cvet" je sinoć dodeljen 36. put, a o dobitnicima nagrada odlučuje petočlani žiri u kome su afirmisani stručnjaci iz oblasti turizma, kulture i medija, dok se šesta ocena dobija na osnovu glasanja internet publike.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track