UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: U Malom Zvorniku otklonjene posledice obilnih snežnih padavina
Foto: Kurir/T.Ilić

odluka

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: U Malom Zvorniku otklonjene posledice obilnih snežnih padavina

Srbija -

MALI ZVORNIK – Na području malozvorničke opštine ukinuta je vanredna situacija koja je proglašena 15. decembra zbog obilnih snežnih padavina, odlučeno je na današnjoj vanrednoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Takva odluka je doneta pošto su otklonjene posledice nastale zbog obilnih snežnih padavina, saobraćaj je uspostavljen na svim putnim pravcima, snebdevanje električnom energijom je na celom području opštine uredno kao i snabdevanje toplotnom energijom i vodom, navodi se u saopštenju Štaba. Podsetimo, opština Mali Zvornik bile je jedna od nekoliko u Srbiji u kojima je zbog obilnog snega proglašena vanredna situacija.

U višim delovima opštine bili su zavejani putevi, a težak i vlažan sneg doveo je do obaranja stabala koja su oštetila dalekovode u teško pristupačnim krajevima, a veliku štetu pretrpela je i niskonaponska mreža. Ruralni delovi većinom su ostali bez struje, neki su bez nje bili od nedelje u ranim jutranjim satima, a tek u petak ekipe EPS- a uspele su da obezbede svima snabdevanje.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track