REKONSTRUKCIJA JAVNOG OSVETLJENJA U VRANJU: Zamena uličnih sijalica, bolje funkcionisanje i ušteda struje
Foto: Kurir/T.S.

obnova

REKONSTRUKCIJA JAVNOG OSVETLJENJA U VRANJU: Zamena uličnih sijalica, bolje funkcionisanje i ušteda struje

Srbija -

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Vranja doneta je Odluka o davanju saglasnosti i usvajanju Predloga projekta javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za rekonstrukciju i racionalizaciju javnog osvetljenja na područji grada.

Za realizaciju ovog projekta usvojeno je Rešenje o imenovanju stručnog tima. Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da je cilj smanjenje budžetskih troškova i podizanje nivoa efikasnosti u radu javne rasvete na teritoriji grada.

„Predviđena je zamena 6.178 sijalica, ali i upravljačkih sistema, koji obezbeđuju daleko bolje funkcionisanje.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/T.S.

Realizacija ovog projekta omogućiće uštedu u potrošnji električne energije, odnosno izdvajanje manje sredstava iz budžeta lokalne samouprave za ove namene, ali i sigurnost u snabdevanju i isporuci.

Na ovaj način smanjiće se zagađenje vazduha, odnosno emisija ugljen dioksida, što je veoma važno za zaštitu životne sredine“, rekao je gradonačelnik. Godišnji prosek i predračun po njegovim rečima je da će Vranje plaćati struju 80 hiljada evra, od 370 hiljada evra koliko sada plaća.

„U narednih 13 godina plaćaćemo potrošnju električne energije 80 hiljadaevra. To je ta ušteda koja je bitna. Takođe je bitno da pored uštede, sve obaveze oko održavanja, projektovanja, uvođenja u katastar, radi privatni partner. Zamena sijalica nakon potpisivanja ugovora je do 30. jula 2022. godine i na taj način ceo sistem će biti zamenjen. Garantni rok za ove sijalice je 10 godina“, rekao je Milenković.

Gradonačelnik Vranja je istakao da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za grad.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track